Ραγδαίες εξελίξεις στο «μαγαζί» του Βαρδινογιάννη – Ποιος κρατά πλέον τα «κλειδιά»;

Ποιοι κρατούν πλέον τα «κλειδιά» του σταθμού της οικογένειας Βαρδινογιάννη – Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και ο ρόλος Σιλβεστριάδου


Σημαντικές εξελίξεις στο διοικητικό σκηνικό του Alpha, καθώς η United Media εισέρχεται επισήμως με ποσοστό 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, φέρνοντας νέα δεδομένα στη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού.

Η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 13 Ιουνίου 2025 επισημοποιεί τη νέα δομή εκπροσώπησης του σταθμού, δίνοντας σαφείς αρμοδιότητες στον Μανώλη Δραϊνάκη και την Κική Σιλβεστριάδου.


Η νέα διάρθρωση εξουσιών στον Alpha – Τι προβλέπει το πρακτικό

Με βάση το εγκεκριμένο πρακτικό εκπροσώπησης, ο Μανώλης Δραϊνάκης αναλαμβάνει πλήρη εξουσία εκπροσώπησης του σταθμού, ενεργώντας αυτοτελώς.

«Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, την εταιρεία εκπροσωπεί η αντιπρόεδρος και αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος Κική Σιλβεστριάδου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη απόφαση.

Η κίνηση αυτή διασφαλίζει διοικητική συνέχεια και ευελιξία, με δύο πρόσωπα-κλειδιά στο τιμόνι.


Η είσοδος της United Media και το παρασκήνιο της αποχώρησης Σόλακ

Η είσοδος της United Media στον Alpha ολοκληρώθηκε επισήμως, πριν ακόμη επισημοποιηθεί η απομάκρυνση του Ντράγκαν Σόλακ και των συνεργατών του από τη διοίκηση της United Group.

Το χρονικό της εξέλιξης αποκαλύπτει μια σημαντική αλλαγή ισορροπιών, τόσο στο εσωτερικό του Alpha όσο και σε επίπεδο στρατηγικής της United Group, η οποία φαίνεται να αναδιαμορφώνεται ριζικά.


Τι σημαίνει η αλλαγή για το μέλλον του σταθμού

Η επίσημη σύμπραξη με τη United Media ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη διεθνοποίηση περιεχομένου, τεχνογνωσία και επενδύσεις στον Alpha.

Η παραμονή του Μανώλη Δραϊνάκη στην κορυφή της διοίκησης, σε συνδυασμό με τη διευρυμένη εκπροσώπηση της Σιλβεστριάδου, συνιστά ένδειξη σταθερότητας, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

«Η επόμενη μέρα για τον Alpha αναμένεται να έχει αυξημένο ενδιαφέρον», τόσο σε δημιουργικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;