Ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο ανάμεσα σε Έλενα Ακρίτα και Μαρέβα Μητσοτάκη – Για λόγους αρχής και όχι για τα χρήματα (pic)

Σε παρέμβασή της η Έλενα Ακρίτα αναφέρει τα ακόλουθα:

Απαραίτητη διευκρινηση για την υπόθεση Γκραμποφσκι: θα ασκήσουμε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς όμως να στοιχίσει αυτό ούτε ένα ευρώ στους φορολογούμενους πολίτες.
Η απόφασή μας να προσφύγουμε κατά του Γραφείου Πρωθυπουγού που προεξήγγειλε διώξεις εκ μέρους μιας ιδιώτη γίνεται για λόγους αρχής, για λόγους υπεράσπισης του κράτους δικαίου.
Ασκώ μια αναγνωριστική αγωγή, δηλαδή χωρίς καταψηφιστικό αίτημα που θα υποχρέωνε το Δημόσιο να μου καταβάλει αποζημίωση.
Η αναγνωριστική αγωγή οδηγεί την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά μου και αναγνωρίζεται ότι έχω δικαίωμα αποζημίωσης, χωρίς όμως αυτή η αποζημίωση να είναι εκτελεστή κατά του δημόσιου ταμείου.
Μια τέτοια απόφαση θα είναι πολύτιμη για κάθε πολίτη που παραβιάζονται τα δικαιώματά του από ανεύθυνες ανακοινώσεις δημόσιων οργάνων.
Επομένως, το κάνουμε καθαρά για λόγους αρχής και για λόγους δημοκρατίας.
Ο λόγος πλέον είναι στην Δικαιοσύνη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1