Ραγδαίες εξελίξεις στον άγριο πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Έλενα Ακρίτα και Μαρέβα Μητσοτάκη

Την άρση ασυλίας της Ελενας Ακρίτα που ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, εισηγείται ομόφωνα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής, ζήτησε η ίδια, όπως είχε κάνει γνωστό άλλωστε, να αρθεί η ασυλία της. «Σέβομαι τη Δικαιοσύνη, θα δώσω το δικαστικό αγώνα», φέρεται να είπε η Έλενα Ακρίτα στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

Η κ. Ακρίτα εγκαλείται από τη σύζυγο του πρωθυπουργού για ανάρτηση της στα social media στην οποία άφηνε αιχμές για την επιχειρηματική της δραστηριότητα και το «πόθεν έσχες» της.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι θα είναι παρών στο δικαστήριο ως μάρτυρας και ο ίδιος, όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως σύζυγος.

Μαρέβα και Μητσοτάκης
Μαρέβα και Μητσοτάκης

«H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Οποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Oμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι από την ημέρα της εκλογής του στην προεδρία της Ν.Δ. η σύζυγός του στοχοποιήθηκε βάναυσα.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής υπήρξε εισήγηση για άρση της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα και για δεύτερη υπόθεση, παλαιότερη αυτή τη φορά, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από δημοσιογράφο.
Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ