Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: «Πέφτουν κεφάλια» μετά την απόπειρα κατά Τραμπ

Έντονη κριτική ασκείται τις τελευταίες ώρες από τους Ρεπουμπλικάνους για την ετοιμότητα των δυνάμεων ασφαλείας στις ΗΠΑ, μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Το ότι ο 20χρονος δράστης έφτασε τόσο κοντά στον υποψήφιο πρόεδρο και έγινε τόσο απειλητικός, είναι κάτι που επισημαίνουν ως ένδειξη εξαιρετικής αδυναμίας, οι Ρεπουμπλικάνοι.

Σε μια ενημέρωση λίγες ώρες μετά την απόπειρα, αξιωματούχοι του FBI είπαν στους δημοσιογράφους ότι ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο ύποπτος κατάφερε πολλαπλούς πυροβολισμούς πριν πέσει νεκρός.

Η Μυστική Υπηρεσία δεν είχε εκπρόσωπο στην ενημέρωση, που περιλάμβανε αξιωματούχους του FBI και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

«Οι Αμερικανοί απαιτούν απαντήσεις»

Ώρες μετά την επίθεση, η Επιτροπή Εποπτείας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κάλεσε τη Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ Κίμπερλι Τσιτλ να καταθέσει σε ακρόαση που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου.

«Οι Αμερικανοί απαιτούν απαντήσεις για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ», ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ επέκριναν τη Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του ως πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Πώς επιτράπηκε σε έναν ελεύθερο σκοπευτή με πλήρες κιτ τουφέκι να μπουσουλήσει στην πλησιέστερη στέγη σε έναν προεδρικό υποψήφιο», διερωτήθηκε ο συντηρητικός ακτιβιστής Jack Posobiec στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο Μασκ ζητά να …πέσουν κεφάλια

Ο επιφανής υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και πολυεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ζήτησε την παραίτηση των επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service).

«Υποστηρίζω πλήρως τον πρόεδρο Τραμπ και εύχομαι για την ταχεία ανάρρωσή του», έγραψε αναρτώντας τη φωτογραφία του τραυματισμένου πρώην αμερικανού προέδρου με τη γροθιά υπερυψωμένη.

Πάντως το FBI ταυτοποίησε τον δράστη πολύ νωρίς – ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών – αντιτείνουν από την άλλη πλευρά οι αρμόδιοι.

Ο Τζορτζ Μπάιβενς από την Πολιτειακή Αστυνομία της Πενσυλβάνια δήλωσε: «Έχουμε εντοπίσει προσωρινά έναν σκοπευτή, αλλά δεν σταματάμε εκεί, παρακολουθούμε πολλές πληροφορίες. Θα περάσει λίγος χρόνος μέχρι να μπορέσουμε να πούμε ή να απαντήσουμε οριστικά στις σχετικές ερωτήσεις, νομίζω».

Επίσης ο ειδικός πράκτορας του FBI, Κέβιν Ρότζεκ, σημείωσε ότι «είμαστε στη διαδικασία να επιβεβαιώσουμε επίσημα τον δράστη και μόλις έχουμε την επιβεβαίωση, θα δώσουμε επίσημα το όνομά του στον Τύπο. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ