Ραγδαίες εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι αντάρτες Χούθι πραγματοποίησαν επίθεση κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ. Εκτοξεύθηκαν δύο πυραύλοι, και ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση. Η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς παρόμοιων επιθέσεων που πραγματοποιούν οι Χούθι στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Μπαμπ ελ Μάντεμπ.

Η Ερυθρά Θάλασσα είναι μια στρατηγική περιοχή για το διεθνές εμπόριο, καθώς περνούν από εκεί σημαντικοί ναυτικοί δρόμοι που συνδέουν την Ασία με την Ευρώπη. Οι επιθέσεις των Χούθι αποτελούν ανησυχία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και έχουν προκαλέσει αντίδραση από διάφορες χώρες και διεθνείς οργανισμούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Ερυθρά Θάλασσα: Το απίστευτο κόστος στην Παγκόσμια Οικονομία από τις επιθέσεις των Χούθι

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, ενισχύοντας τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των επιθέσεων αυτών. Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά επιτακτική, καθώς οι επιθέσεις αυτές επηρεάζουν την οικονομία και την ασφάλεια της περιοχής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ