Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ: Αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Κωνσταντίνου Ζούλα;

Αβεβαιότητα επικρατεί όσον αφορά στη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΡΤ και τη μελλοντική διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στις 16 Σεπτεμβρίου λήγει η θητεία τριών μελών του ΔΣ- μεταξύ αυτών και του προέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνου Ζούλα. Η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις της όσον αφορά στις επιλογές προσώπων, ενώ επισήμως δεν συζητά το, θεωρώντας θετική την εν γένει παρουσία της δημόσιας τηλεόρασης και επιτυχή την θητεία της παρούσας διοίκησης υπό τον Ζούλα. Και όχι άδικα.

Διαφωνίες όμως εκφράζονται από στελέχη του μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος, που θεωρούν ότι επί ημερών Ζούλα η ΕΡΤ έχει γίνει πολύ «φιλελεύθερη» έως και «κεντροαριστερή»! Αυτό βέβαια δεν φαίνεται στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές, όπου περνάει η γραμμή της κυβέρνησης. Εδώ καιγόταν η Αθήνα τις προάλλες και η ΕΡΤ έδειχνε πλημμύρες… στη Βοσνία ενώ την Κυριακή της πυρκαγιάς δεν έβγαλε έκτακτα δελτία.

Από το Μαξίμου επιμένουν στην επιλογή Ζούλα, αλλά θα φροντίσει να ικανοποιήσουν εν μέρει και τους εσωκομματικούς διαφωνούντες, ορίζοντας τουλάχιστον ένα μέλος του ΔΣ από αυτή την πλευρά. Αν όμως ο Ζούλας επιλέξει να αποχωρήσει – αποδεχόμενος πρόταση του ΣΚΑΪ ώστε να αναλάβει επιτελικό ρόλο).

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, για τη θέση του Ζούλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Μποζιονέλου στο dailymedia.com.gr ακούγεται πολύ πιθανός αντικαταστάτης ο πρώην υφυπουργός πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης: χαρισματικός, πετυχημένος σε ότι και αν έχει κάνει τόσο από την εποχή που ήταν στον ALPHA όσο και τις περιόδους που ήταν στο Ποτάμι, το Σταύρος Νιάρχος και στο υπουργείο.

Ωστόσο, δεν είναι αυτό που λέμε «παραδοσιακός δεξιός»…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ