Ραγδαίες εξελίξεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλη ανατροπή

Ενιαία σύνταξη, Web TV και η επιστροφή στις μετρήσεις υπό το βάρος της βιωσιμότητας


Σε μια κρίσιμη φάση επανατοποθέτησης εισέρχονται τα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κουμουνδούρου επιχειρεί να ανακόψει την πτωτική τους πορεία και να αντιμετωπίσει τα χρόνια οικονομικά προβλήματα. Το νέο πλάνο, που προωθείται με φόντο το 2026, προβλέπει ένα συνολικό ψηφιακό restart για την ΑΥΓΗ και το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την καθιέρωση μιας ενιαίας λειτουργίας σύνταξης (multimedia desk) που θα τροφοδοτεί όλα τα κανάλια ενημέρωσης, καθώς και την ενίσχυση της παρουσίας στα social media, τα podcast και τη Web TV. Μου λένε πως ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην επιστροφή του σταθμού «Στο Κόκκινο» στις επίσημες μετρήσεις ακροαματικότητας, μια κίνηση που στοχεύει στην ανάκτηση της εμπορικής αξιοπιστίας, αν και οι τρέχουσες επιδόσεις παραμένουν χαμηλές στον έντονο ανταγωνισμό των ερτζιανών.

Παρά τις φιλοδοξίες, το εγχείρημα συνοδεύεται από σοβαρούς αστερίσκους. Η χρηματοδότηση παραμένει το μεγάλο αγκάθι, με τον Σωκράτη Φάμελλο να έχει ήδη προειδοποιήσει πως χωρίς εξυγίανση και ενοποίηση λειτουργιών, τα Μέσα δεν είναι βιώσιμα. Η Κουμουνδούρου καλείται πλέον να αποδείξει αν η ψηφιακή αντεπίθεση μπορεί να συνδυαστεί με την εργασιακή ομαλότητα, την ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν σε εγρήγορση για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα