Ραγδαίες εξελίξεις για τον Φατίχ Τερίμ στο σκάνδαλο των 30 εκατ. ευρώ

«Μπλεγμένος» στο σκάνδαλο με τη Σετσίλ Ερζάν, η οποία είχε αποσπάσει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ από ανθρώπους του χώρου του τουρκικού ποδοσφαίρου, βρέθηκε και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ.

Η Σετσίλ Ερζάν που είχε διοριστεί διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας της Denizbank, είχε καταχραστεί εκατομμύρια, υποσχόμενη σημαντικές αποδόσεις από επενδύσεις σε ένα «μυστικό ειδικό ταμείο», το οποίο αποδείχθηκε «πυραμίδα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Ερζάν είχε πείσει τους αστέρες του ποδοσφαίρου να επενδύσουν στο ταμείο, λέγοντάς τους πως ο «εμβληματικός πρώην παίκτης και προπονητής της τουρκικής εθνικής ομάδας Φατίχ Τερίμ» είχε επίσης επενδύσει.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που εξαπάτησε ήταν ο Turan, ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα, και ο τερματοφύλακας της Γαλατασαράι Muslera.

Στον 70χρονο Τούρκο προπονητή είχε ασκηθεί κριτική, καθώς παρέμενε σιωπηλός, αν και το όνομά του ακουγόταν για την υπόθεση.

Σήμερα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν πως ο Φατίχ Τερίμ αποφάσισε να κινήσει νομικές διαδικασίες για το σκάνδαλο. Συγκεκριμένα, κατέθεσε αγωγή για υλική και ηθική βλάβη κατά της τράπεζας και των υπευθύνων.

«Εκ μέρους του πελάτη μας, κατατέθηκε αγωγή για ηθική βλάβη κατά της Denizbank A.Ş. ενώπιον των Πρωτοδικείων Πολιτικής Δικαιοσύνης της Κωνσταντινούπολης για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη λόγω των άδικων επιθέσεων στο πρόσωπό του», αναφέρει η δήλωση των δικηγόρων του.

«Επιπλέον, στις 2 Ιουνίου 2023, ο πελάτης μας μετέβη με δική του πρωτοβουλία και θέληση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κωνσταντινούπολης, έδωσε κατάθεση ως καταγγέλλων και κατέθεσε ποινική μήνυση κατά των υπευθύνων που τον έβλαψαν. Ο πελάτης μας είναι ο καταγγέλλων στην εν λόγω έρευνα».

Οι δικηγόροι του ανέφεραν επίσης πως ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε να μην μιλήσει λόγω του σεβασμού του προς το έργο των δικαστικών αρχών. «Ο πελάτης μας θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με όλα αυτά τα θέματα εν ευθέτω χρόνω. Λόγω του σεβασμού του προς τις δικαστικές διαδικασίες και λαμβάνοντας υπόψη την αθωότητα των διαδικασιών αυτών, προτίμησε ρητά να μην προβεί σε καμία δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό, συμπεριλαμβανομένων των αβάσιμων και ανυπόστατων σχολίων που τον στοχοποιούν. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, οι αναγκαίες εξηγήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τον πελάτη μας θα κοινοποιηθούν από εμάς στο κοινό στο βαθμό και στους χρόνους που επιτρέπει ο νόμος».

Υπενθυμίζεται πως ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε ποινή κάθειρξης 216 ετών για την Ερζάν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατέβαλε εν μέρει κάποιες από τις αποδόσεις σε ορισμένους από τους επενδυτές, αλλά παρέλειψε να καταβάλει αποδόσεις ή το κεφάλαιο στους περισσότερους επενδυτές.

Η Ερζάν παραδέχθηκε την ενοχή της, αλλά δήλωσε ως ελαφρυντικό ότι επέστρεψε τα χρήματα του κεφαλαίου σχεδόν όλων των επενδυτών. Δεν ήταν απλά σε θέση να καταβάλει κάποιες από τις αποδόσεις που υποσχέθηκε, είπε.

Από την πλευρά της η Denizbank ανέφερε ότι δεν είχε καμία πληροφορία για το ταμείο, καθώς όλες οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν εκτός τραπεζικού συστήματος.

Η Denizbank, όπως υποστηρίζει η διοίκησή της, έμαθε για τις συναλλαγές στις 7 Απριλίου 2023, όταν κάποια από τα φερόμενα ως θύματα την ενημέρωσαν για το ταμείο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ