Νεκρός σε χαράδρα 1.000 μέτρων εντοπίστηκε ο ορειβάτης στο όρος Φρακτό στη Δράμα. Η ιατροδικαστική έκθεση διαψεύδει την εμπλοκή αρκούδας. Τι δείχνει το βίντεο από το κινητό του
Σύμφωνα με τα επίσημα ευρήματα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, δεν εντοπίζεται κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι ο θάνατος του ορειβάτη προήλθε από επίθεση αρκούδας. Αντιθέτως, όλα τα σημάδια στη σορό του άτυχου άνδρα συγκλίνουν σε πτώση από μεγάλο ύψος, πιθανώς ύστερα από γλίστρημα ή αιφνιδιασμό.
«Τα τραύματα δεν φέρουν ίχνη επαφής με δόντια ή νύχια ζώου», σημειώνουν πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία, τονίζοντας πως τα κατάγματα στη σπονδυλική στήλη (θωρακική και αυχενική μοίρα) παραπέμπουν σε πτώση από μεγάλο ύψος.
Θάνατος από πτώση – Έχασε 2,5 λίτρα αίμα
Η ιατροδικαστική έκθεση καταγράφει ότι ο άνδρας υπέστη εκδορές που προκλήθηκαν κατά την πτώση, ενώ το πιο σοβαρό εύρημα είναι η απώλεια 2,5 λίτρων αίματος. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο θάνατος ήταν ακαριαίος, γεγονός που επιβεβαιώνει το σενάριο της θανατηφόρας πτώσης και όχι επίθεσης ζώου.
Το βίντεο από το κινητό και η παρουσία της αρκούδας
Παρότι η ιατροδικαστική εξέταση δεν υποδεικνύει άμεση επίθεση αρκούδας, νέο στοιχείο έρχεται στο φως από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, όπου εξετάστηκε το κινητό τηλέφωνο του ορειβάτη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βρέθηκε καταγεγραμμένο βίντεο που φαίνεται να απεικονίζει την παρουσία – ή πιθανώς την προσέγγιση – μιας αρκούδας, λίγο πριν την πτώση του. Το αν αυτό σχετίζεται με την αντίδραση του ορειβάτη, που μπορεί να τρόμαξε και να έχασε την ισορροπία του, παραμένει αντικείμενο διερεύνησης.
Τι πραγματικά συνέβη στο Φρακτό;
Η υπόθεση συνεχίζει να απασχολεί τις αρχές, καθώς προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια ενός τραγικού παζλ: ένας έμπειρος ορειβάτης, μια χαράδρα βάθους 1.000 μέτρων, η παρουσία αρκούδας, και μια καταγραφή στο κινητό λίγο πριν το μοιραίο.
Το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος που να τεκμηριώνει άμεση επίθεση από άγριο ζώο.