Ραγδαίες για την ελληνική οικονομία πριν από τις Ευρωεκλογές – Όλες οι κρίσιμες ανακοινώσεις

Στο τέλος του μήνα (Μαϊου) η κυβέρνηση περιμένει με αγωνία ένα ακόμα μήνυμα από τους οίκους αξιολόγησης, καθώς ο οίκος Fitch αναμένεται να δημοσιοποιήσει την έκθεση του για την ελληνική οικονομία.

Επιπλέον λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης του α΄ τριμήνου, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα για την δυναμική που θα έχει η οικονομία για το 2024.

Συγκεκριμένα, στις 7 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές, η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το α΄ τρίμηνο του έτους. Πρόκειται για μία πρώτη ένδειξη για το πώς κινείται η οικονομία, με τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους να κινούνται μεταξύ 2% με 2,5%.

Μία ημέρα πριν, στις 6 Ιουνίου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη μείωση επιτοκίων από το καλοκαίρι του 2022 οπότε και ξεκίνησε η ανοδική τους πορεία.

Επιπλέον δύο οίκοι αξιολόγησης, Standard & Poor’s και Fitch θα τοποθετούν το ελληνικό αξιόχρεο στην επενδυτική βαθμίδα με θετικές προοπτικές ενισχύοντας το ενδεχόμενο για μία αναβάθμιση σε επίπεδο βαθμίδας σε περίπου ένα με ενάμιση χρόνο ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ