Πότε θα κάνει τον ανασχηματισμό και γιατί αργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κάνει τον ανασχηματισμό τόσο γρήγορα, όσο διέρρεαν οι προσωρινοί ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου και αναμετέδιδαν τα τζουκ μποξ της κυβερνητικής ενημέρωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθυστερεί. Καθυστερεί γιατί στο παρασκήνιο γίνονται μεγάλες καραμπόλες. Δεν ξέρει ποιους να διώξει και ποιους να φέρει. Βλέπετε, ο θίασος που κυβερνά τη χώρα στην πραγματικότητα δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κάτι σαν σύλλογος διεκπεραιωτών μεγάλων συμφερόντων. Πολλοί που παριστάνουν τους υπουργούς σε αυτή την κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν είναι υπουργοί, είναι μαριονέτες. Στην αυλή του Μαξίμου περιμένουν άλλες μαριονέτες και από πίσω τα μεγάλα συμφέροντα του τόπου, η παρασιτική διαπλοκή καραδοκεί και πιέζει. Και ο άβουλος Μητσοτάκης βρίσκεται στη μέση. Πρέπει να τους ικανοποιήσει όλους και τους… χορηγούς της διακυβέρνησης και τα πιόνια τους και τα μέλη της οικογένειάς του.

Η συντριβή του Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής άλλαξε την οπτική του απέναντι στα πράγματα. Όπως σας αποκάλυψα χθες ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ (δηλαδή τον τελευταίο) και εκλογές το 2025, αφού στο Μαξίμου κυριαρχεί ο τρόμος ότι αν ο Μητσοτάκης εξαντλήσει την τετραετία τότε η συντριβή του το 2027 δεν θα έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Η αλαζονεία και η άνεση με την οποία ο Μητσοτάκης και η παρέα του αντιμετώπιζαν τα πράγματα έως τώρα έχουν αντικατασταθεί από την πικρή παραδοχή ότι ο χρόνος που απομένει θα είναι πυκνός. Οι business θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα συμφέροντα ανησυχούν και εκείνα. Αν τα πρότζεκτς δεν ολοκληρωθούν θα τον τσακίσουν τον Μητσοτάκη. Εξάλλου ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον ο πρωθυπουργός του 41, αλλά του 28%.

Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό την επόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ