Πόση διαπλοκή κρύβεται πίσω από τις δημοσκοπήσεις που ανασύρουν από το περιθώριο τον Αλέξη Τσίπρα;

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Βγήκε, λέει, χθες στο Star Channel, δηλαδή στον τηλεοπτικό σταθμό του Βαρδινογιάννη, μία δημοσκόπηση της GPO, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία θεωρεί καταλληλότερο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον καταστροφέα της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης, τον Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως βγήκαν παγανιά οι διάφοροι παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι του πρώην πρωθυπουργοί, τους οποίους προσλαμβάνουν περιφερειακά μέσα άλλου ολιγάρχη και πανηγυρίζουν κάνοντας λόγο “Τσίπρα χωρίς αντίπαλο” ή για “Κόλαφο κατά Κασσελάκη”.

Ένα ερώτημα είναι το εξής:

Υπάρχει περίπτωση να κατέβει ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι: ΟΧΙ.

Άρα; Άρα, πρόκειται για μία γελοιότητα χωρίς προηγούμενο που ως αντικειμενικό σκοπό έχει αποκλειστικά τη δημιουργία εντυπώσεων υπέρ του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο προετοιμάζει – και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς – η διαπλοκή ώστε, μετά τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το βραχυπρόθεσμο ζητούμενο, και εφόσον εκλεγεί ο Χάρης Δούκας στο ΠΑΣΟΚ , ο Αλέξης Τσίπρας να ηγηθεί του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ας δούμε λίγο ξανά τη δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποιον/α από τους παρακάτω θεωρείτε καταλληλότερο για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ οι απαντήσεις είναι:

Αλέξης Τσίπρας 42,8%
Στέφανος Κασσελάκης 17,9%
Σωκράτης Φάμελλος 13,7%
Παύλος Πολάκης 7,4%
Όλγα Γεροβασίλη 4,7%
Νικολαος Φαραντούρης 2,3%
Απόστολος Γκλέτσος 1,2%

Ποιοι ερωτήθηκαν αλήθεια για αυτή τη δημοσκόπηση; Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ; Ανένταχτοι Αριστεροί ή πολιτικά άστεγοι Κεντροαριστεροί; Δεξιοί; Ποιοι; Και γιατί επανέρχεται ξανά το όνομα του Αλέξη Τσίπρα στο προσκήνιο, ενώ κύκλοι που πρόσκεινται στον ίδιο, με τσιρίδες, ουρλιαχτά και κλαψουρίσματα κάνουν διαρροές ότι ο προκάτοχος του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχει – προς το παρόν – στο μυαλό του την εμπλοκή στην κεντρική πολιτική σκηνή;

ΤΡΙΧΕΣ.

Η μοναδική αγωνία του Αλέξη Τσίπρα και των τμημάτων της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας που τον στηρίζουν είναι μία: Να μην υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στον σχεδιασμό της διαπλοκής που επιδιώκει την παλινόρθωσή του, με όρους ερχομού του Μεσσία, στα πολιτικά πράγματα και σε μία Δημοκρατική Παράταξη διαλυμένη και κατακερματισμένη, από την αποκάλυψη των σεναρίων που απεργάζονται τα δομημένα συμφέροντα.

Δημοσκοπήσεις σαν αυτή της GPO έχουν έναν και μόνο σκοπό: Τη δημιουργία εντυπώσεων και ψευδαίσθησης νίκης ή την παράσταση νίκης, αν θέλετε, για ένα πρόσωπο, για τον Αλέξη Τσίπρα δηλαδή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει εθιστεί σε ήττες και συντριβές. Καλό είναι ο δημοκρατικός κόσμος να μην τσιμπάει από τέτοιες αστειότητες. Η δημοσκόπηση αυτή είναι ένα πείραμα ώστε να γίνει εκτίμηση των αντιδράσεων του δημοκρατικού κόσμου ενόψει της υλοποίησης του σχεδίου για ολική επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα στα πολιτικά πράγματα, σε έναν ενιαίο φορέα της διαπλοκής και της Κεντροαριστεράς και όχι φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρα συμμετέχει στον σχεδιασμό ολοκληρωτικής διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας το δούμε και αλλιώς, όμως. Αν τολμάει ο Αλέξης Τσίπρας, ας κατέβει να αντιμετωπίσει τον Στέφανο Κασσελάκη για να δούμε ποιος θα κερδίσει. Αλλά επειδή δεν τολμάει και δεν θα το τολμήσει κάνει ότι μπορεί από το παρασκήνιο ώστε να τον θέσει εκτός μάχης. Έρχονται εκπλήξεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ