Πόσα χρήματα έχει κοστίσει ο σκοτεινός μηχανισμός της Ομάδας Αλήθειας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του inside story για την ιδιωτική εταιρεία, η οποία απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων που έχουν κομβικό ρόλο στο «γαλάζιο» σύστημα προπαγάνδας.
Το ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Ελίζα Τριανταφύλλου και Θανάσης Κουκάκης, κατονομάζει την εταιρεία Blue Skies των Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιου, στην οποία απασχολούνται από το 2018 οι διαχειριστές της «Ομάδας Αλήθειας» του διαδικτυακού βραχίονα προπαγάνδας και διασποράς ειδήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Στην εταιρεία, ακόμη, φέρονται να απασχολούνται και εργαζόμενοι στην επικοινωνία και την στρατηγική της Νέα Δημοκρατίας και του Μαξίμου.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόκληση Μαρινάκη

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης παρείχε ξεκάθαρη και αμέριστη στήριξη στην Ομάδα Αλήθειας και δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «η χώρα χρειάζεται πολλές ομάδες αλήθειας».
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα. Η χώρα χρειάζεται πολλές ομάδες αλήθειας που επώνυμα θα αποδομούν τη χυδαιότητα της Αριστεράς και της άκρας δεξιάς. Μας έχουν κατηγορήσει τους τελευταίους μήνες για ενορχήστρωση συγκάλυψης, ότι καλύπτουμε λαθρέμπορες, και τώρα ζητάνε τα ρέστα. Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με την κάθε αλήθεια που εκφράζεται. Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες όχι θύματα. Σε αυτή τη χώρα δεν θα είσαι εντάξει αν εκφράζεις μόνο την προπαγάνδα της Αριστεράς», είπε ο Π. Μαρινάκης από το Φόρουμ των Δελφών.

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει κοστίσει;

«Προκλητικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ευχήθηκε στο Delphi Forum να είχε πολλές ομάδες αλήθειας, πολλές δηλαδή ομάδες “δολοφονίας χαρακτήρων” στο διαδίκτυο», απαντά σήμερα ο εκπρόσωπός Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος.
«Ας απαντήσει έστω ο κ. Μαρινάκης αλλά και ο αδερφός του κ. Βαρβιτσιώτη πόσα εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε έξι χρόνια, έχει κοστίσει σε μισθωτούς και συνταξιούχους μέσω διαφημιστικών συμβολαίων από το δημόσιο, αυτός ο σκοτεινός μηχανισμός», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ασκώντας πίεση στο Μαξίμου που προσπαθεί να «αποφύγει» τις εξηγήσεις μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...