Πως είδε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Στα… λόγια του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε σήμερα, Τετάρτη 5/6, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς, όπως ανέφερε, εντόπισε πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την ποινική καταδίκη του τέως Αμερικανού προέδρου λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, τονίζοντας πως αποτελεί το αποτέλεσμα μιας «εσωτερικής πολιτικής διαμάχης» μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του σε μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (μαζί και αμερικανικά) στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε πως «είναι προφανές σε όλο τον κόσμο ότι η δίωξη του Τραμπ, ειδικά σε δικαστήριο με κατηγορίες που αναπτύχθηκαν με βάση γεγονότα που σημειώθηκαν πριν από χρόνια, χωρίς άμεσες αποδείξεις, είναι απλώς η χρήση του δικαστικού συστήματος ως μέρος ενός εσωτερικού πολιτικού αγώνα».

Η ετυμηγορία αυτή, η πρώτη σε ποινική διαδικασία στην ιστορία των ΗΠΑ κατά τέως Προέδρου, δεν αναμένεται, πάντως, να εμποδίσει τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να είναι εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους, απέναντι στον νυν «ένοικο» του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προέρχεται από τους Δημοκρατικούς. Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BFMTV, κατηγορείται σε τρεις άλλες ποινικές υποθέσεις, οι οποίες τον θέτουν αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο φυλάκισης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε, επίσης, ότι δεν αναμένει καμία αλλαγή στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, όποιος κι αν εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο. «Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει καμία διαφορά για εμάς», υποστήριξε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας συνέντευξης και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύουμε ότι μετά τις εκλογές θα αλλάξει κάτι σε σχέση με τη Ρωσία και την αμερικανική πολιτική». Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «γελοίο» το να θεωρείται ο Ντόναλντ Τραμπ ως ο υποψήφιος Αμερικανός Πρόεδρος που τείνει να είναι περισσότερο… φιλικός προς τη Μόσχα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, έχει εκφράσει στο παρελθόν τον θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην προεκλογική του εκστρατεία, μάλιστα, ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος συνεχίζει να επικρίνει το ΝΑΤΟ, το οποίο υποστηρίζει το Κίεβο εναντίον του ρωσικού στρατού για περισσότερα από δύο χρόνια, και έχει επανειλημμένα… καυχηθεί ότι μπορεί να τερματίσει τη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εφόσον εκλεγεί.

Οι ΗΠΑ «καίνε την ηγετική τους θέση» στη Δημοκρατία

Ο Βλαντίμιρ Πούτον εκτίμησε, επίσης, ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν «κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο» στη διεθνή και εσωτερική πολιτική. «Με όσα συμβαίνουν (στις ΗΠΑ) στο πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης, καίνε από μέσα το κράτος τους, το πολιτικό τους σύστημα, καίνε στη ρίζα την υποτιθέμενη ηγετική τους θέση στον τομέα της Δημοκρατίας», τόνισε ακόμη ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος, πάντως, στο πρόσφατο παρελθόν είχε διαβεβαιώσει ότι προτιμούσε την παραμονή του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, επειδή θεωρείται πιο «προβλέψιμος» για τη Μόσχα.

O Βλαντιμίρ Πούτιν δεν παρέλειψε, στις δηλώσεις του, να επιτεθεί και στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ότι μία ενδεχόμενη χρήση γερμανικών όπλων από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας θα σηματοδοτούσε επικίνδυνη κλιμάκωση και θα επιδείνωνε τις ρωσο-γερμανικές σχέσεις. «Οι παραδόσεις γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει σοκ σε πολλούς στη Ρωσία» τόνισε ο Πούτιν και πρόσθεσε πως «εάν χρησιμοποιηθούν πύραυλοι κατά ρωσικών εγκαταστάσεων, θα καταστραφούν ολοσχερώς οι… σχέσεις μας με τη Γερμανία» .

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ