Πυροβολισμός 16χρονου στο κεφάλι: Συνελήφθη αστυνομικός της ΔΙΑΣ

Συνελήφθη και κρατείται με εντολή εισαγγελέα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο αστυνομικός.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για την αφαίρεση της σφαίρας. Η καταδίωξη, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει.

Ο αστυνομικός που έχει συλληφθεί κρατείται με εντολή εισαγγελέα και την Τρίτη (06.12.2022) αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Ο αστυνομικός εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά την αιματηρή καταδίωξη καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι εκείνος ήταν που πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο για να κάνει τον 16χρονο να σταματήσει.

Οργή συγγενών

Συγγενείς του 16χρονου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, ενώ ένας από αυτούς προχώρησε σε δήλωση στους δημοσιογράφους λέγοντας χαρακτηριστικά για το περιστατικό ότι “Το παιδί δεν έκανε τίποτα, έβαλε βενζίνη” ενώ σε σχόλιο της δημοσιογράφου για το ότι δεν πλήρωσε είπε: “Και τι έγινε που δεν πλήρωσε, έπρεπε να τον σκοτώσουν;” ενώ στη συνέχεια είπε πως θα μπορούσαν να βρουν τον 16χρονο στην κατοικία του από τις πινακίδες, να γίνει καταγγελία και να εμπλακεί εισαγγελέας.

“Μας λένε ότι κρέμεται η ζωή του από μία κλωστή. Δεν ξέρω αν δεν θέλουν να μας το πούνε, μπορεί και να είναι νεκρό το παιδί.” είπε. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό δεν συνέβη στη 1 τα ξημερώματα όπως υποστηρίζουν οι αρχές, και ότι ο 16χρονος μέχρι τις 2:30 διασκέδαζε με τους φίλους του.

“Αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο. Μόνο στους τσιγγάνους γίνεται αυτό. Και έχει και ένα μωράκι. Γιατί να το κάνουν αυτό;” είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;