Πυροβολισμοί σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ: Τραυματίστηκε ο πρώην πρόεδρος – Νεκρός ο δράστης και ένας πολίτης (vid)

Πανικός σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, όπου μαρτυρίες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς, με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ να φυγαδεύεται έχοντας αίματα στο δεξί του αυτί.

Την ώρα που μιλούσε στο κοινό που συγκεντρώθηκε να τον δει στην πόλη Μπάτλερ, ακούγεται ένας κρότος που φέρεται να είναι πυροβολισμός, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Οσοι το αντιλήφθηκαν έπεσαν κάτω, με τον Τραμπ να σκύβει και την ασφάλειά του να πέφτει όλη πάνω του.

Δείτε ΕΔΩ το σοκαριστικό βίντεο.

Δευτερόλεπτα μετά ο μεγιστάνας σηκώνεται έχοντας λίγο αίμα στο αυτί του και αφού έσφιξε την γροθιά τους προς τους παρευρισκόμενους, η ασφάλειά του τον φυγάδευσε και η συγκέντρωση διεκόπη.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, είναι καλά στην υγεία του και υπό μέτρα υψηλής προστασίας. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά είναι δεδομένο ότι υπήρχε τραυματισμός του και ότι μετά από αυτόν, σήκωσε τη γροθιά του προς το πλήθος, έχοντας αίματα στο πρόσωπό του.

«Ο Τραμπ είναι καλά» επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας, αφού, όπως αναφέρεται «απομακρύνθηκε από τη σκηνή μετά από προφανείς πυροβολισμούς σε συγκέντρωση».

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο δράστης είναι νεκρός, όπως και ένας πολίτης που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι.

Καταδίκη Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν, ανακοίνωσε επίσης ο Λευκός Οίκος.

Αργότερα έκανε και ανάρτηση για την επίθεση:

«Ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς στην ομιλία του Τραμπ στη Πενσιλβάνια. Είμαι χαρούμενος είναι ασφαλής και καλά. Προσεύχομαι γι΄αυτόν και την οικογένεια του, αλλά και όσων βρίσκονταν εκεί, όσο περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες. Εγώ και η Τζιλ είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες ασφάλειας που τον απομάκρυναν γρήγορα. Δεν χωρά τέτοιου είδους βία στις ΗΠΑ. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος και να την καταδικάσουμε» έγραψε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ