Πυρηνική βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ από την Τζάκρη: Η Σβίγκου λειτούργησε ως κομματάρχης – Η Όλγα Γεροβασίλη ζητά διαγραφή Κασσελάκη

Σε εκρηκτικό κλίμα εξελίσσεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά το εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή με την κατηγορία της διαρροής προσωπικών δεδομένων, εξαιτίας της διαρροής του πόθεν έσχες του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Κατόπιν του εξωδίκου, στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται μάλιστα ως πρόεδρος, η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε θέμα διαγραφής του.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγο καθώς τόσο η Θεοδώρα Τζάκρη, όσο και η Όλγα Γεροβασίλη κατέβηκαν στο χώρο που βρίσκονται οι δημοσιογράφοι για να τους ενημερώσουν αναλυτικά για τα όσα ανέφεραν στη συνεδρίαση.

Η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε καταρχάς πως « η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει πλέον γραμματέας στο κόμμα μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της ΚΕ, Μαρία Κουβέλη σε τυπωμένα αντίγραφα και όχι ηλεκτρονική μορφή και είχε την υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κυρίου Κασσελάκη και να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κόμματος». Περαιτέρω κατηγόρησε την Ράνια Σβίγκου πως «παραβίασε τα καθήκοντα της» καθώς δεν λειτούργησε ως θεσμός «αλλά ως κομματάρχης». Απαντώντας στο ερώτημα γιατί μπαίνει τόσο έντονα το ζήτημα όταν είναι γνωστό ότι το πόθεν έσχες θα δινόταν στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «είναι άλλο η ταυτόχρονη ανάρτηση των Πόθεν Έσχες όλων των υποψηφίων στο σάιτ του κόμματος και άλλο πράγμα η επιλεκτική διαρροή των προσωπικών δεδομένων του κυρίου Κασσελάκη». «Εδώ δεν είναι μόνο η δημοσιοποίηση του Πόθεν έσχες, εδώ έχει προβεί η εφημερίδα σε αξιολογικές κρίσεις» σημείωσε, εμμένοντας στη «δημοσιοποίηση ταυτόχρονα και με ίσους όρους για όλους τους υποψήφιους και άλλο η επιλεκτική διαρροή». Τέλος, κλείνοντας, ανέφερε ότι η κ. Γεροβασίλη «εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κύριος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος».

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επιβεβαίωσε ότι αμφισβήτησε στη συνεδρίαση ότι ο Κασσελάκης έχει θέσει έγκυρη υποψηφιότητα λέγοντας: «Έχει δίκιο η Θεοδώρα, είπε. Έθεσα αρχικά το ερώτημα αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη όταν έφερε το φάκελο στην Κεντρική Επιτροπή, με δεδομένο ότι δεν είχε πουθενά τη δική του υπογραφή». Και συνέχισε: «Σήμερα έχουμε ένα εξώδικο το οποίο υπογράφει ως πρόεδρος του κόμματος και πιο μέσα λέει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα. Άρα, είναι υποψήφιος».

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη, «το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία οφείλουν να το παραλάβουν το κόμμα και να υπάρξει έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. «Στο πώς απαντάμε σε αυτό, η προσωπική μου άποψη είναι με διαγραφή», τόνισε η κ. Γεροβασίλη. Η ίδια δήλωσε πως «ο κ. Κασσελάκης έδειξε για άλλη μια φορά ότι φοβάται την προσφυγή στη βάση και εξωθεί την κατάσταση στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση να αποστείλει εξώδικο ως πρώην πρόεδρος κόμματος, του οποίου επιθυμεί να ηγηθεί. Να απειλεί με προσφυγή όλο του κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρόνια είναι πρωτοφανές να στείλει εισαγγελέα στο κόμμα του οποίου θέλει να ηγηθεί» σημείωσε. «Με την εκτίμηση μου ότι ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα λόγω του φόβου του να προσφύγει στη βάση, απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, αλλά σε ΠΓ και ΚΕ και προκάλεσε τη Θεοδώρα Τζάκρη να απαντήσει πάνω σε αυτό είπε ότι «δεν απαντώ», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επίσης, σημείωσε πως «δεν έχει ξανασυμβε»ί ποτέ στα χρονικά εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Θύμισε πως η ΚΕ είχε θέσει την προϋπόθεση του σεβασμό στα συλλογικά όργανα και «έγινε εξώδικο στα συλλογικά όργανα με την ιδιότητα πρόεδρος». Κατόπιν αυτών, είπε πως θα πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ για περαιτέρω αποφάσεις.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...