Πυρηνική βόμβα από τους New York Times: Ο Μπάιντεν εξομολογήθηκε ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε σε σύμμαχό του ότι ζυγίζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Η συνομιλία του προέδρου με τον συνεργάτη του είναι η πρώτη ένδειξη ότι ο εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά ότι δεν μπορεί να ανακάμψει μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ της Ατλάντα την Πέμπτη και εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε σε έναν βασικό σύμμαχό του ότι γνωρίζει ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να σώσει την υποψηφιότητά του εάν δεν μπορέσει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι κατάλληλος για τη θέση μετά την καταστροφική εμφάνιση στο ντιμπέιτ.

Κρίσιμες οι επόμενες εμφανίσεις του Μπάιντεν για την απόφασή του

Ο πρόεδρος, ο οποίος, όπως τόνισε ο σύμμαχος, εξακολουθεί να είναι βαθιά μέσα στη μάχη για την επανεκλογή του, κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις του ενόψει του εορταστικού Σαββατοκύριακου -συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News και προεκλογικών στάσεων στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν- πρέπει να πάνε καλά.

«Ξέρει ότι αν έχει άλλες δύο τέτοιες εκδηλώσεις, θα είμαστε σε διαφορετικό σημείο» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο σύμμαχος, αναφερόμενος στην αδρανή και μη εστιασμένη εμφάνιση του κ. Μπάιντεν στο ντιμπέιτ. Το πρόσωπο μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει μια ευαίσθητη κατάσταση.

Ο Λευκός Οίκος το διαψεύδει

Ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι ο ισχυρισμός είναι «απολύτως ψευδής» και ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε αρκετό χρόνο για να απαντήσει.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκριτης αμερικανικής εφημερίδας, πρόκειται για την πρώτη ένδειξη που μιλά για σκέψεις απόσυρσης από την εκλογική εκστρατεία. Τις τελευταίες ημέρες άλλωστε (και ιδιαίτερα μετά το ντιμπέιτ) οι ανησυχίες αυξάνονται σχετικά με την υποψηφιότητά του αλλά και για το πόσον θα μπορούσε να υπηρετήσει ως πρόεδρος για άλλα τέσσερα χρόνια.

Κορυφαίος σύμβουλος του κ. Μπάιντεν, ο οποίος επίσης μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει την κατάσταση, δήλωσε ότι ο πρόεδρος «γνωρίζει καλά την πολιτική πρόκληση που αντιμετωπίζει».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...