Πυρηνική βόμβα έριξε ο Άδωνις για τον εκλογικό νόμο – Τι απαντά στις αποκαλύψεις του Periodista.gr για Λατινοπούλου

Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου ώστε να υπάρχει ενισχυμένη πλειοψηφία δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στο Dnews καθώς όπως τονίζει είναι βαθύτατα πεισμένος πως η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με μια κυβέρνηση πολλών κομμάτων.

Στη συνέντευξη του εξάλλου απαντά αρνητικά σε πιθανλή συνεργασία με την Αφροδίτη Λατινοπούλου, δίνει περισσότερες πιθανότητες εκλογής στον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι αδύναμες πλειοψηφίες δημιουργούν όχι μόνο αδύναμες κυβερνήσεις»

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου διότι όπως είπε «πάντα πίστευα στις ισχυρές κυβερνήσεις. Η θέση μου παραμένει η ίδια διαχρονικά. Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία Κυβέρνηση πολλών κομμάτων».

Ο Μητσοτάκης και η Μαρέβα υπό το βλέμμα του Αντώνη Σαμαρά
Ο Μητσοτάκης και η Μαρέβα υπό το βλέμμα του Αντώνη Σαμαρά

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως εάν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, υπάρχει ο κίνδυνος στο μέλλον να «υπάρξουν στο μέλλον κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες»: «Σας υπενθυμίζω ότι ακόμα και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν μία εντελώς ερμαφρόδιτη Κυβέρνηση, καθόσον ένα κόμμα της αριστεράς και μάλιστα της Ριζοσπαστικής, είχε συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, οι αδύναμες πλειοψηφίες δημιουργούν όχι μόνο αδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και ερμαφρόδιτες κυβερνήσεις. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να δω ένα τέτοιο ενδεχόμενο να συμβαίνει και θα προτιμούσα μια αλλαγή του εκλογικού νόμου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Αφροδίτη Λατινοπούλου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Απαντώντας δε σε ερώτηση για την Αφροδίτη Λατινοπούλου και το ενδεχόμενο, όπως πρώτο έχει αποκαλύψει το PERIODISTA.GR, κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ με τη «Φωνή Λογικής», ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Επαναλαμβάνω, όχι, δεν μπορώ να δω την κυρία Λατινοπούλου ως κυβερνητικό μας σύμμαχο. Αν όμως σε ένα κοινοβούλιο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, τότε σε αναγκάζει η ζωή να κάνεις πολλών ειδών συμβιβασμούς. Οι συμβιβασμοί αυτοί δεν είναι καλό πράγμα στην πολιτική, γιατί ενισχύουν την απαξία του πολιτικού συστήματος. Για αυτό και θα το επαναλάβω: χρειαζόμαστε έναν εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει ισχυρή Κυβέρνηση».

Για Κασσελάκη και Τσίπρα

Στρέφοντας το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως εάν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής: «Είναι αδύνατον να κάνεις αυτή τη στιγμή πρόβλεψη για το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατ’ αρχάς, δεν ξέρεις καν αν θα είναι υποψήφιος ο κύριος Κασσελάκης ή αν θα βρουν έναν τρόπο να τον εμποδίσουν. Εάν τελικά είναι υποψήφιος ο κύριος Κασσελάκης, έχει ασφαλώς τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί. Εάν μάλιστα το δίπολο είναι Κασσελάκης – Πολάκης, έχει εξαιρετικά περισσότερες πιθανότητες».

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη

Για τον Αλέξη Τσίπρα και το ενδεχόμενο να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε: «Πιστεύω ότι ο κύριος Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να κάνει λάθος. Τον παρακολουθώ πολλά χρόνια. Ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό ταλέντο της δικής μου γενιάς. Είχε το μεγαλύτερο φυσικό χάρισμα με τον κόσμο. Κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός σε πολύ νεαρή ηλικία, εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Στην πρώτη του κάλπη, έλαβε ένα απίστευτο ποσοστό στον Δήμο Αθηναίων ενώ δεν τον ήξερε πραγματικά κανένας. Έχει απίστευτα φυσικά ταλέντα. Δυστυχώς, δεν τα δούλεψε. Κάπως εφυσυχάστηκε και σιγά – σιγά το ταλέντο του γύρισε μπούμερανγκ».

«Έχασε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αντί να κάνει τη στροφή την ώρα που έπρεπε, αυτή που περίπου θέλει να κάνει τώρα, έχασε μία τετραετία με τον Πολάκη και την τοξικότητα. Αυτό τον οδήγησε στη συντριβή του. Παραιτήθηκε και ενώ θα έπρεπε να είναι μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάψει να έχει φθορά, ανακατεύτηκε στην εκλογή Κασσελάκη. Χρεώθηκε τον Κασσελάκη και όταν κατάλαβε ότι ο Κασσελάκης δεν τραβάει, προσπάθησε να τον ρίξει από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή επιστολή στο συνέδριό τους και υπέστη ο ίδιος πρωτοφανή εσωκομματική ήττα, αδιανόητη για το μέγεθος του Αλέξη Τσίπρα», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Εξακολουθεί να κάνει λάθος, γιατί έστω και στο παρασκήνιο, φαίνεται να εμπλέκεται στις τωρινές διαδικασίες. Ο κύριος Τσίπρας αν θέλει κάποτε στα αλήθεια να επανέλθει, πρέπει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να μην έχει καμία εμπλοκή με την πολιτική, διότι αυτή θα του δημιουργεί συνεχή φθορά. Όσο εμπλέκεται στην πολιτική, τόσο θα πηγαίνει προς τα κάτω».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...