Οι φήμες οργιάζουν: Η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη και ο ρόλος Αλαφούζου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Όταν είχε γίνει γνωστό ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα συμμετείχε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο «Εθνικός Σερίφης», μαζί με τη Λίνα Μενδώνη βρέθηκαν γρήγορα εκτός ΚΙΝΑΛ.


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τότε έβαλε πλώρη για υποψηφιότητα με τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Στην τελευταία του – η οποία ήταν κατά γενική ομολογία αποτυχημένη – θητεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε βασιλικότερος του βασιλέως, «πιο Δεξιός και από τους Δεξιούς», λένε πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις. Έχοντας κάποια εξωθεσμικά κέντρα να τον στηρίζουν και δείχνοντας πρωτοφανή ζήλο σε ζητήματα δημόσιας τάξης και καταστολής, ο Χρυσοχοΐδης θεώρησε ότι θα γινόταν αρεστός στον ίδιο τον Μητσοτάκη ξαναζωντανεύοντας το κράτος της Δεξιάς όπως το γνωρίζαμε από τα παλιά τα χρόνια.


Τελικά οι διαδοχικές του αποτυχίες, οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την κάκιστη διαχείριση κρίσεων και τα προβλήματα που δημιούργησε στη σχέση της σημερινής κυβέρνηση με την κοινωνία οδήγησαν τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην έξοδο και έσβησαν όποια προοπτική υπήρχε να κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές.


Οι φήμες λένε ότι ακολούθησε άγριος καβγάς ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Χρυσοχοΐδη, τέτοιας έντασης ώστε μοιάζει πλέον αδύνατον να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τους δύο άνδρες και να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνέχεια… αποκαταστάθηκε ως σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ και σήμερα η φημολογία που οργιάζει λέει ότι κύκλοι εκτός πολιτικής, οι οποίοι διαχρονικά ποντάρουν στο «κεφάλαιο» του ανθρώπου που οδήγησε στην εξάρθρωση της ένοπλης οργάνωσης 17 Νοέμβρη σχεδιάζουν την ολική επαναφορά του στην πολιτική.


Σύμφωνα με τη σχετική φημολογία προετοιμάζεται με προσοχή η επανένταξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Κίνημα Αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη (ή άλλως του υπαρχηγού του Εύαγγελου Βενιζέλου). Εξάλλου και οι δύο είναι εκσυγχρονιστές και λατρεύουν τον Κώστα Σημίτη, ενώ οι διαφωνίες και οι εντάσεις της εποχής του διαβόητου 4-2-1 στη «μοιρασιά» των θέσεων εξουσίας ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.


Σήμερα δεν είναι λίγοι οποίοι στο παρασκήνιο κάνουν λόγο για εμπλοκή του Γιάννη Αλαφούζου στο συνοικέσιο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ του Αλαφούζου, ενώ εξαιρετικές είναι και οι σχέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το «σύστημα Αλαφούζου».


Αν οι φήμες ευσταθούν και οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν οι εξελίξεις στον χώρο του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να είναι ραγδαίες, αφού εξωθεσμικά κέντρα πιέζουν ώστε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να αναλάβει κεντρικό ρόλο στα πράγματα που αφορούν στο κόμμα του οποίου πλέον ηγείται ο μαθητευόμενος μάγος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....