Πυθία: Τέσσερις πανίσχυροι επιχειρηματίες έστειλαν μήνυμα στον Τσίπρα: «Προχώρα, κάνε νέο κόμμα. Θα σε στηρίξουμε»

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Όσοι επισκέπτεστε τακτικά τη στήλη έχετε διαβάσει ότι στα γραφεία των τραπεζιτών και πανίσχυρων κέντρων της εγχώριας διαπλοκής συντάσσεται η ιδρυτική διακήρυξη του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς που θέλουν τα δομημένα συμφέροντα να αποτελέσει το εναλλακτικό σχήμα εξουσίας στο σύστημα Μητσοτάκη, τη νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Προϋπόθεση, στο πλαίσιο των σεναρίων που απεργάζονται, είναι η αποκαθήλωση Κασσελάκη, η ουσιαστική διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά η επικράτηση του Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, ώστε ως μεταβατικός πρόεδρος του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος να διαπραγματευτεί με τους νέους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ τη δημιουργία του νέου κόμματος του οποίου πρόκειται να ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη

Ενώ οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταιγιστικές και τα φαινόμενα διαλυτικά, μαθαίνω ότι τέσσερις επιχειρηματίες που… επενδύουν με διαφόρους τρόπους στον Αλέξη Τσίπρα γίνονται όλο και πιο πιεστικοί προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών δρομολόγησης πολιτικών εξελίξεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, του λεγόμενου προοδευτικού χώρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνθηκολογήσει, εδώ και πολύ καιρό, με τα τμήματα εκείνα της διαπλοκής που του είχαν κηρύξει λυσσαλέο πόλεμο και τελικά γκρέμισαν την δική του κυβέρνηση. Ο, φαινομενικά, ριζοσπάστης πολιτικός έχει γίνει ένας νέος Σημίτης που δεν διστάζει να αποθεώσει τον Γιώργο Παπανδρέου, ακόμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (βλέπε συμφωνία των Πρεσπών). Έχει απαξιωθεί εντελώς στη συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός ειδικά σήμερα που έχει εντυπωθεί στη συλλογική συνείδηση των προοδευτικών ψηφοφόρων, των προοδευτικών πολιτών ότι ενορχηστρώνει την ανατροπή του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου έχει προηγηθεί το αποτυχημένο “πραξικόπημα” στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την απάντηση.

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας

Η στήλη πληροφορείται πάντως ότι τέσσερις ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι, τέσσερα πανίσχυρα ολιγαρχικά συστήματα έχουν ανάψει το πράσινο φως στον Αλέξη Τσίπρα και του έχουν στείλει μήνυμα: “Προχώρα θα σε στηρίξουμε”. Σε ότι αφορά στο είδος της στήριξης μπορείτε να φανταστείτε ότι νομίζετε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ