Πυθία: Ποιοι ετοιμάζουν μαζική αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τελειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και αρχίζει το κόμμα Τσίπρα;

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ηρεμήσουν, όσο είναι στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης. Δυνάμεις εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικοί κύκλοι και εξωθεσμικοί παράγοντες απεργάζονται σενάρια αποκαθήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη και δρομολογούν τις εξελίξεις ώστε να συγκροτηθεί ένας νέος φορέας της Κεντροαριστεράς στην ηγεσία του οποίου θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις που διαθέτει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το κόμμα, του οποίου ήταν πρόεδρος και με το οποίο εξελέγη πρωθυπουργός, να διαλυθεί. Φάνηκε αυτό και στη χθεσινή ΚΟΕΣ, με την κινητοποίηση της Όλγας Γεροβασίλη των οκτώ στελεχών, φάνηκε και από την αρθρογραφία του Θανάση Καρτερού, φάνηκε και από την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη, τον οποίο καθοδήγησε ο Αλέξης Τσίπρας. Έχει φανεί και όλες τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη

Καλά πληροφορημένες πηγές μου, ωστόσο, με διαβεβαιώνουν ότι το μεγάλο “μπαμ” θα γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν και θα διεξαχθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη έξοδος δεκάδων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαίων και μη, τα οποία θα κατευθυνθούν στη συνέχεια στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ήδη συνθηκολογήσει με τη διαπλοκή.

Θα μπορέσει, άραγε, ο Στέφανος Κασσελάκης να σταθεί σε αυτό το περιβάλλον ή θα τελειώσει σύντομα ο ίδιος και το κόμμα που στήνει και που καμία σχέση δεν έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ του παλιού καιρού; Τελειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και αρχίζει το νέο κόμμα Τσίπρα;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ