«Πρόεδρε η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές» – Παρέμβαση του Μανώλη Χριστουδουλάκη για όσα κάνει τις τελευταίες ώρες ο Ανδρουλάκης

«Πρόεδρε η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές» είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης προς τον Νίκο Ανδρουλάκη στην αρχή της εισήγησής του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στο τελεσίγραφο που είχε στείλει μέσω της συνέντευξής του στη δημόσια τηλεόραση.

Για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε: «Το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, γεννά προσδοκία στα μέλη μας, στη βάση μας και στον προοδευτικό κόσμο ότι μπορούμε δυνητικά να αποτελέσουμε φορέα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών; Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι, αυτό αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα και δημιουργεί συνθήκες πολιτικού εγκλωβισμού».

Άσκησε κριτική για τη λειτουργία του κόμματος λέγοντας πως «απαξιώθηκε» ενώ ζήτησε πρωτοβουλίες για την «ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης και της διεύρυνσης του χώρου».
Εκλογή αρχηγού το φθινόπωρο
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τόνισε πως «απαιτείται πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης» και κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας το Φθινόπωρο:

«Χρειάζεται πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο, με όρους μαζικότητας και εξωστρέφειας που θα προσδώσει νέα δυναμική, και μετέπειτα, Συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου. Με απόφαση Προέδρου, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ