Το σκοτεινό «ιστορικό» του παπά της επίθεσης με βιτριόλι

«Ηταν για το ψυχιατρείο! Ετσι, ωμά! Ναρκομανής, επιθετικός, εριστικός, απειλητικός. Οταν έφυγε από την εκκλησία του χωριού το ταμείο ήταν ελλειμματικό κατά 23.000 ευρώ. Είχε μία -τουλάχιστον- προβληματική συμπεριφορά για ιερέα. Δεν φάνηκε παράξενο αυτό που έκανε, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο», είναι μερικές μόνο από τις δηλώσεις των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας και του Καλοχωρίου Αλεξάνδρειας, στην Ημαθία της Ελλάδα  όπου ο 37χρονος με το βιτριόλι είχε υπηρετήσει ως ιερέας.

Ο Aβραάμ Τσινάρης, κάτοικος της περιοχής, τον χαρακτήρισε ως «πολύ ήρεμο, ανοιχτόκαρδο, πανέξυπνο και ήσυχο άνθρωπο, καθώς δεν είχε δώσει δικαιώματα» και συνέχισε λέγοντας: «Τον γνώρισα εδώ στο χωριό, όπου κατοικούσε με τη μητέρα του, χρυσοί άνθρωποι και οι δύο. Η μητέρα του είναι πολύ στεναχωρημένη». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 37χρονος ορφάνεψε από μικρή ηλικία, όταν έχασε τον πατέρα του.

Στη Λιβύη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιερέας είχε χειροτονηθεί στη Λιβύη από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα. Από το 2014 έως το 2017 ήταν ιερέας στο χωριό Αγία Βαρβάρα Ημαθίας. Οι ντόπιοι θυμούνται τους ομηρικούς και άγριους καβγάδες με τον προκάτοχό του, τις απειλές που ξεστόμιζε δεξιά και αριστερά, αλλά και τα δανεικά και αγύριστα που έπαιρνε από τους πιστούς! Μάλιστα, του είχε παραχωρηθεί σπίτι πίσω από την εκκλησία, το οποίο φέρεται να το είχε μετατρέψει σε κέντρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, καθώς όταν το εγκατέλειψε βρέθηκαν μέσα ναρκωτικά και χρησιμοποιημένες σύριγγες.

Καβγάς με πιστούς

Στα τέλη Μαΐου 2015 είχε «πρωταγωνιστήσει» σε καβγά με πιστούς έξω από την εκκλησία, με αποτέλεσμα να κληθούν δύο περιπολικά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Τι θα με κάνει η Αστυνομία; Εδώ, σε εμένα μίλα ρε!», ακούγεται να λέει σε πιστό σε άψογα… «γαλλικά» σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Οι παρέες υποκόσμου που έφερνε στο σπίτι και η γενικότερη συμπεριφορά του έκαναν την τοπική κοινωνία να απευθυνθεί στην τοπική μητρόπολη ζητώντας την αντικατάστασή του. Στον ευερέθιστο ιερέα δεν άρεσε η πρωτοβουλία των πιστών του και ξεχύθηκε στους δρόμους της Αγίας Βαρβάρας απειλώντας όποιον έβλεπε μπροστά του. Μάλιστα, γυναίκα του χωριού καταγγέλλει ότι πήγε στο σπίτι της και επιχείρησε να σπάσει την πόρτα προκειμένου να της επιτεθεί. Είχε οικονομικές διαφορές με το σύζυγό της και την έβριζε χυδαία όση ώρα προσπαθούσε να μπει μέσα στο σπίτι. Ευτυχώς, λίγη ώρα αργότερα κουράστηκε από την προσπάθεια και αποχώρησε.

Σύλληψη

Η Μητρόπολη Βέροιας τον μετέθεσε στο Καλοχώρι Αλεξάνδρειας, όπου και εκεί συνέχισε την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά. Ομως, η δράση του και οι «στενές επαφές» του με ανθρώπους του υπόκοσμου και των ναρκωτικών είχαν ήδη πέσει στην αντίληψη της Αστυνομίας. Ετσι, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, o ιερέας συλλαμβάνεται στο χωριό Πλατύ Ημαθίας καθώς στην κατοχή του βρέθηκε 1,8 γρμ. κοκαΐνης! Είχε πάρει το αυτοκίνητό του, διέσχισε 17 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στο Πλατύ προκειμένου να αγοράσει τη δόση του! Οπως ήταν φυσικό, μετά και αυτό το παράπτωμα, το οποίο πήρε μεγάλη δημοσιότητα σε όλη τη χώρα, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και επέστρεψε στη γενέτειρά του, στις Σέρρες.

Βρήκε το καυστικό υγρό από το Διαδίκτυο

Αρχισε να… ραντίζει τους ιεράρχες με βιτριόλι από απόσταση 5-10 μέτρων. Νωρίτερα είχε ζητήσει το λόγο με ήρεμο τρόπο, ρωτώντας δύο φορές αν είχε παρέμβει ο μητροπολίτης Βέροιας για την καθαίρεσή του. Οταν έλαβε αρνητική απάντηση, έσκυψε και πήρε από το σακίδιό του ένα καφέ γυάλινο μπουκάλι των 750 ml και άρχισε να καταβρέχει τους μητροπολίτες και όσους βρίσκονταν μπροστά του. Οταν αυτό άδειασε, το πέταξε εναντίον τους και πήρε το δεύτερο μπουκάλι, κάνοντας το ίδιο. Οι ιεράρχες στην αρχή νόμιζαν πως τους πέταγε νερό ή λάδι προκειμένου να τους χλευάσει, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα άρχισαν να καίγονται, να βλέπουν αιματηρά τραύματα όπου είχε πέσει το καυστικό υγρό.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις καταθέσεις των επτά μητροπολιτών, ενός αρχιμανδρίτη και ενός αστυφύλακα στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Αρχικά είχε πει πως ό,τι έκανε το έκανε από αγανάκτηση και πως άλλοι ιερείς έχουν κάνει χειρότερα πράγματα από εκείνον και τους κρατάνε, ενώ εκείνον όχι. Αργότερα είπε στους αστυνομικούς πως ήθελε να τους τιμωρήσει για την απόφαση που έβγαλαν εις βάρος του, θεωρούσε άδικη την πρώτη και στημένη τη δεύτερη.

Ζητούσε βοήθεια

Ο 37χρονος, κατά τη διάρκεια της παραμονής στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, άρχισε να λέει κάποιες ακατάληπτες φράσεις χωρίς ειρμό και να ζητά βοήθεια γιατί δεν είναι καλά ψυχολογικά. Μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί.

Το θειικό οξύ το είχε προμηθευτεί από το Διαδίκτυο, γι’ αυτό μάλιστα ταξίδεψε στην Αθήνα με το τρένο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ιστοσελίδα όπου είχε αγοράσει το καυστικό υγρό, από την ανάκτηση περιηγήσεων στο κινητό του τηλέφωνο. Πρόκειται για θειικό οξύ 96% καθαρότητας, που επισημαίνεται πως η αγορά είναι μόνο για εργαστηριακή χρήση και διατίθεται με πιστοποιητικό εργαστηρίου εταιρίας.  Οι αστυνομικοί πήραν το ρουχισμό των θυμάτων και τα σπασμένα μπουκάλια με το καυστικό υγρό προκειμένου να αναλυθούν και να διαπιστωθεί η ακριβής σύστασή του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...