Τι έγινε με τον υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη

Ερώτηση κατέθεσαν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκαν οι αναγκαίες πράξεις στο στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην ερώτησή που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές αναφέρονται σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης, που εδώ και περίπου τρεις μήνες παραμένει κρατούμενος, μερικές ημέρες πριν από τη σύλληψη του φαίνεται να διέγραψε από τον υπολογιστή του όλα τα αποθηκευμένα στοιχεία και αρχεία, με την διαδικασία format.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν, παράλληλα, ότι απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατόν να ανακτηθεί το υλικό που ενδεχομένως σβήστηκε από τον υπολογιστή και τα κινητά του τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν ότι, επειδή πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση, μείζονος πολιτικής, νομικής και κοινωνικής αξίας και οι αρχές οφείλουν να ενεργούν τάχιστα, έτσι ώστε να μην αφήνονται περιθώρια και δυνατότητες να «χάνονται» πολύτιμα τεκμήρια, αναμένουν με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του αρμοδίου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ