Νέα μέτρα «πανικού» της κυβέρνησης: Μάσκες παντού, μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους

Η απόφαση της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων στο όνομα της τουριστικής περιόδου και παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την επέλαση του κορωνοϊού μέσω της μετάλλαξης Δέλτα, οδηγεί σε ανατροπή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίασή της η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να ζητήσει νέα περιοριστικά μέτρα καθώς η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι άκρως επικίνδυνη.

Με το δείκτη θετικότητας να έχει ξεπεράσει το 3%, και το δείκτη αναπαραγωγής της λοίμωξης Covid-19, Rt, να αγγίζει το 1 – δηλαδή 100 άτομα θετικά μπορούν να κολλήσουν άλλα 100- η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να ζητήσει νέα μέτρα και συγκεκριμένα:

  • Χρήση μάσκας παντού σε όλους τους εξωτερικούς χώρους χωρίς καμιά εξαίρεση
  • Αναστολή του μέτρου που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση περί αμιγών και μεικτών κλειστών χώρων εστίασης από τις 15 Ιουλίου. Η επιτροπή αναμένεται να προτείνει είτε να μην ανοίξουν οι κλειστοί χώροι είτε να επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους
  • Μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις μέσω λεωφορείων και τρένων με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid και μοριακού τεστ
  • Επέκταση των self test σε όλους τους εργαζομένους

Το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό μπροστά στο αδιέξοδο, αφού αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι αποφάσεις που πήρε και μάλιστα μεσούσσης της τουριστικής περιόδου, βάζω λάδι στη φωτιά της επέλασης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Έτσι βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με υπουργούς να πιέζουν προκειμένου να μην ανατραπεί η απόφαση για άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας με την επιλογή των αμιγώς και των μεικτών.

Τα μέτρα από σήμερα

Από σήμερα δεν θα επιτρέπονται όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης με την απειλή του λουκέτου από την πρώτη παράβαση και όλοι οι χώροι εστίασης, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθημένους.

Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλεται άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας. Για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ. η πρώτη παράβαση θα επιφέρει πρόστιμο 2.000 ευρώ και σφράγιση από την επομένη, διάρκειας επτά ημερών. Για τα καταστήματα άνω των 200 τ.μ. το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ και θα κλείνουν επίσης για επτά ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο είναι ενιαίο στις 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ισχύει για 15 ημέρες, ενώ σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Σημειώνεται ότι κυρώσεις θα μπορούν να επιβάλλονται ακόμα και με βάση φωτογραφίες ή βίντεο στα social media που θα πιστοποιούν την παράβαση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...