Απρόσμενος σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ από το περιθώριο ο Μακάριος Λαζαρίδης με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές και στόχο ολική επαναφορά στο Μαξίμου

Periodista

Τον Μακάριο Λαζαρίδη τον θυμάστε; Και γράφουμε τον «θυμάστε» διότι μπορεί να μην έχει αποσυρθεί ακόμη από την πολιτική σκηνή, αλλά ο βουλευτής της ΝΔ που έχει διατελέσει εξάλλου διευθυντής του γραφείου Τύπου του της ΝΔ, έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό από αυτό που ονομάζουμε «στενό πρωθυπουργό πυρήνα» και έχει… ξεκινήσει καριέρα στην Καβάλα.

Τι καριέρα;

Προσπαθεί να επανέλθει στον στενό πυρήνα του επιτελικού κράτους βοηθώντας μάλλον… τον ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώντας πολλά προβλήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ξεχασμένος στη Βόρεια Ελλάδα προετοιμάζεται για την… μεγάλη επιστροφή.

Όχι αναγνώστη μας, ο Μακάριος Λαζαρίδης δεν έγινε ή δεν «έπαθε» ΣΥΡΙΖΑ. Πως θα μπορούσε εξάλλου να μεταπηδήσει στην Αριστερά ένας αρθρογράφος της ακροδεξιάς «Ελεύθερης Ώρας» ο οποίος αναπαρήγαγε με ευκολία κατά το παρελθόν – και πρόσφατα μάλιστα – όλες τις ακροδεξιές γελοιότητες και τα ανιστόρητα και αντιεπιστημονικά στερεότυπα σε βάρος της Αριστεράς.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης έχει πιάσει δουλειά με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές και με στόχο να κάνει ολική επαναφορά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όχι αναγνώστη μας, τα κουτσομπολιά του γαλάζιου μικρόκοσμου δεν μας ενδιαφέρουν στο πεδίο που δεν επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις και τα εθνικά θέματα σημαντικά.

Παρακολουθούμε, όμως, με μεγάλη ευχαρίστηση τον Μακάριο Λαζαρίδη να παίζει τα προσωπικά του ρέστα πριονίζοντας εκ του αποτελέσματος την πρωθυπουργική καρέκλα στην οποία κάθεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ειδικά τώρα που ο τελευταίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Οπότε μας ενδιαφέρει πολύ ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραματίζει – έστω και από το περιθώριο της πολιτικής ζωής – στην αποδόμηση του σημερινού πρωθυπουργού και κυρίως η επίδραση – και αυτό είναι το πιο σοβαρό – και ο επιζήμιος ρόλος του σε μία κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά θέματα. Και εξηγούμαστε: Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην προσπάθειά του να επανέλθει στο προσκήνιο έχει θέσει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή και ο δεύτερος να επανεκλεγεί.

Στο πρώτο επίπεδο βγήκε μπροστά σε ότι είχε να κάνει με την οργάνωση της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Καβάλα. Μέχρι και συνάντηση σε φάρμα (την οποία ο Λαζαρίδης επισκέπτεται συχνά) «έκλεισε» στον Μητσοτάκη, αλλά δεν γνωρίζουμε αν τελικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ακούσει τα διάφορα (ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, που αν επιβεβαιωθούν θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στο Μαξίμου) που λέγονται για την συγκεκριμένη φάρμα και τις άδειές της. Αλλά το παραπάνω θα το δείξει το ρεπορτάζ.

Σε δεύτερο επίπεδο οι κακές γλώσσες στην Καβάλα, αλλά και στην Αθήνα, ισχυρίζονται ότι έχει ξεκινήσει υπόγειο πόλεμο σε ανταγωνιστή του για τις εθνικές εκλογές στο νομό Καβάλας και φυσικά αναφερόμαστε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Πλήθος δημοσιευμάτων στρέφονται κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε μία περίοδο που τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως επίσης στο επίκεντρο βρίσκεται και το θέμα των… εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ ξεπήδησαν ασκώντας σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σε ότι έχει να κάνει με τους υποκινητές και τους εντολείς αναρωτιούνται αυτές τις ημέρες οι διαδρομιστές των Αθηνών: «Μα καλά, δεν τους νοιάζει ο αντίκτυπος στα εθνικά θέματα, αρκεί να εξυπηρετούνται τα μικροκομματικά συμφέροντα;».

Σε ότι έχει να κάνει με τον Μακάριο Λαζαρίδη λένε ότι μιλά με τα χειρότερα για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, όχι στους φίλους του τους «Μακεδονομάχους» με τον οποίους ύψωνε παρέα το λάβαρο του νέου «Μακεδονικού αγώνα», αλλά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αφού ο εχθρός του εχθρού τους γίνεται φίλος τους. Άλλωστε ο Μακάριος Λαζαρίδης όχι μόνο γνωρίζει από υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού η βασική επαγγελματική του ιδιότητα για πολλά χρόνια – και επί ΠΑΣΟΚ – ήταν μετακλητός του εν λόγω υπουργείου, αλλά κυρίως γνωρίζει να «παίζει μπάλα» σε διάφορους πολιτικούς χώρους ανάλογα με το που φυσά ο αέρας.

Δεν είμαστε βέβαιοι λοιπόν αν οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην Καβάλα γνωρίζουν ή θυμούνται όχι μόνο τον ζήλο με τον οποίο υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ από τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου υπουργών ο «ζηλωτής Μακεδονομάχος» και «εθνικόφρων» Μακάριος Λαζαρίδης, αλλά και τους ύμνους που έγραφε για τον «αρχιερέα της διαπλοκής» – όπως τον βάφτισε ο Κώστας Καραμανλής – Κώστα Σημίτη.

Ίσως το «πασοκικό» παρελθόν του Μακάριου Λαζαρίδη να ενδιαφέρει περισσότερο τους ψηφοφόρους του από τα ερωτήματα που είχαν θέσει τα τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας για την πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία του «αλεξιπτωτιστή» στη ΝΔ που αποθέωνε τον Κώστα Σημίτη και τον Γεράσιμο Αρσένη τις «χρυσές ημέρες» της ΠΑΣΟκικής εκσυγχρονιστής περιόδου.

«Προκαλεί με την πολυδάπανη προεκλογική του εκστρατεία» γραφόταν στον τοπικό τύπο της Καβάλας το 2019 που ρωτούσε από ποιες πηγές προέρχονται τα χρήματα και κατέληγε με την εξής υπενθύμιση «Η γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....