Πρωτοβουλίες από τον Νίκο Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή του Φάμελλου μέσα στο καλοκαίρι

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια αλλαγής ηγεσίας εν μέσω καλοκαιριού, με πρωταγωνιστικό ρόλο τον Νίκο Παππά και φόντο την ενδεχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα. Όλο το παρασκήνιο.

Σενάρια έντονης κινητικότητας διακινούνται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την Κουμουνδούρου. Αν και τίποτα δεν λέγεται επισήμως, οι πληροφορίες, όπως μεταδίδει η στήλη BigMouth στο powergame.gr συγκλίνουν στο ότι μια μερίδα στελεχών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει θέμα ηγεσίας μέσα στο καλοκαίρι.

Η σταθερή καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό – και ο πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος φαίνεται να αποτελεί τον πρώτο στόχο αυτών των αντιδράσεων.


Ο ρόλος του Νίκου Παππά στο παρασκήνιο

Στο παρασκήνιο, λέγεται ότι ενεργό ρόλο παίζει ο Νίκος Παππάς, ιστορικός στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με κομματικές πηγές διατηρεί φιλοδοξίες ηγετικού χαρακτήρα.

Οι κινήσεις του, αν και προσεκτικές, εκλαμβάνονται από ορισμένους ως προσπάθεια επανενεργοποίησης παλιών μηχανισμών, αλλά και διαμόρφωσης συμμαχιών που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την ηγεσία Φάμελλου.


Φόβοι για «μπαχαλοποίηση» του κόμματος

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προειδοποιούν για τον κίνδυνο εσωκομματικής έκρηξης. Μια πιθανή κρίση ηγεσίας – τη στιγμή που η Κουμουνδούρου προσπαθεί να ανασυνταχθεί – θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αποσυσπείρωση και σύγχυση.

Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν πως ενδεχόμενη αναταραχή βολεύει στρατηγικά και εξωκομματικούς παίκτες, καθώς θα δημιουργούσε κενό στην Κεντροαριστερά την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει τις τελικές του αποφάσεις για το πολιτικό του μέλλον.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ