Προκλητικός ο Ερντογάν από τα Κατεχόμενα της Κύπρου

Σε κρεσέντο εθνικισμού επιδόθηκε για μία ακόμη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με την αφορμή της επετείου των 50 ετών από την εισβολή στην Κύπρο, παρίσταται στην κατεχόμενη Λευκωσία για τις φιέστες του ψευδοκράτους.

«Βιώνουμε τη δικαιωματική υπερηφάνεια που φτάνουμε στην 50η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της 20ης Ιουλίου, την οποία οι ηρωικές Ένοπλες Δυνάμεις μας πραγματοποίησαν ώμο με ώμο με τον τουρκοκυπριακό λαό. Το τουρκικό έθνος έδειξε για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο την ακλόνητη δέσμευσή του ανεξαρτησία και μέλλον με αυτή την επιχείρηση, ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει τον αγώνα του για ανεξαρτησία, τον οποίο έχει στέφει με νίκη, με αποφασιστικότητα, με την υποστήριξη της Πατρίδας Δημοκρατίας της Τουρκίας και ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και αυτοπεποίθηση Πιστεύω ολόψυχα ότι η ελευθερία που αποκτήθηκε ως αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, με τίμημα τη ζωή των μαρτύρων μας, θα συνεχιστεί για πάντα. Ευχαριστώ τους βετεράνους μας που πέθαναν για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή», ανέφερε ο Ερντογάν.

Όπως είπε, «ας αναπαυθούν εν ειρήνη οι ψυχές των γενναίων ανδρών που έπεσαν στο χώμα για τη χώρα μας, τη σημαία μας, την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας. Φιλώ τα χέρια των βετεράνων μας που πολέμησαν γενναία για την ύπαρξη, τα δικαιώματα και την ελευθερία των Τουρκοκυπρίων και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς. Προσεύχομαι στον Θεό για μια υγιή, ωφέλιμη και γόνιμη ζωή».

Τόνισε επίσης πως «μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (σ.σ. Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (σ.σ. Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους».

Και συνέχισε:

«Η αγνόηση της πραγματικότητας στο νησί της Κύπρου δεν οδηγεί «πουθενά», είπε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο».

Πρόσθεσε δε πως «η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει, να επιτύχει διαρκή ειρήνη, λύση στην Κύπρο». «Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Οι προσπάθειές μας για άρση του εμπάργκο θα αυξηθούν περαιτέρω. Η στήριξή μας παραμένει», ανέφερε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...