Προκλητικός και φοβισμένος ο Σκέρτσος κάνει τώρα μαθήματα και στους επιδημιολόγους

Δεν ανέχεται ο Άκης Σκέρτσος να του αμφισβητεί κανείς το αφήγημα της επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ακόμη και πρόκειται για τους καθ’ ύλην αρμόδιους επιστήμονες. Έτσι, μιλώντας σήμερα στον Realfm 97,8, επιχείρησε να κάνει μάθημα στους επιδημιολόγους, καλώντας τους «να κάνουν κράτει» με τις προβλέψεις για αύξηση κρουσμάτων.

«Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν» ισχυρίστηκε προκλητικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, όπως προειδοποιούν αρκετοί επιστήμονες. «Η πολιτική που εφαρμόζουμε εδώ και 1,5 μήνα με τις ανάσες ελευθερίας που δώσαμε, απέδωσε» υποστήριξε. 

«Κατάλαβαν οι πολίτες και οι επιστήμονες μαζί, ότι μπορούμε να έχουμε υψηλότερη συμμόρφωση, καλύτερη διαχείριση της πανδημίας με το να έχουμε συγκεκριμένες ατομικές δραστηριότητες σε λειτουργία, οι οποίες δεν επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κοινότητα. Άρα ας κάνουν λίγο κράτει με τις προβλέψεις οι επιδημιολόγοι και ας κοιτάνε τις τάσεις» είπε, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή οι τάσεις είναι πτωτικές, «της τάξης του 30% σε εβδομαδιαία βάση στα κρούσματα, του 25% σε εισαγωγές σε νοσοκομεία και μια σημαντική αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ».

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;