Προκαλεί ξανά το ΝΑΤΟ με πλήρη στήριξη των τουρκικών θέσεων

Ο φιλοτουρκικσμός του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ δεν είναι πλέον θέμα προς συζήτηση. Είναι γεγονός που ενοχλεί τους πάντες στην Ελλάδα, εκτός ίσως από την ελληνική κυβέρνηση που τον ανέχεται όχι μόνο σιωπώντας αλλά δυστυχώς και συμφωνώντας με απόψεις περί «δικαιολογημένων ανησυχιών ασφαλείας της Τουρκίας» από τους Κούρδους! Έχει κάνει σχετική δήλωση ο πρωθυπουργός.

Τι δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και φίλος της Τουρκίας:

«Ο Πρόεδρος Πούτιν αποτυγχάνει στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει τον βάρβαρο πόλεμο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον νέο πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας σημείωσε ότι η διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας είναι η πιο γρήγορη στη σύγχρονη ιστορία του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σχεδόν όλοι οι σύμμαχοι έχουν ολοκληρώσει τις εθνικές τους διαδικασίες σχετικά με την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

«Όλοι συμφωνούμε για την σημασία του μνημονίου που υπέγραψαν η Σουηδία, η Φινλανδία και η Τουρκία και για την ανάγκη αντιμετώπισης των δικαιολογημένων ανησυχιών της Τουρκίας. Καλωσορίζω τα μεγάλα, σταθερά βήματα που κάνει η Σουηδία για να εφαρμόσει το τριμερές μνημόνιο, βάζοντας τέλος στους περιορισμούς για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, ενισχύοντας σημαντικά τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απαγορεύοντας τη συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του PKK και εργαζόμενη για τον κοινό μηχανισμό εφαρμογής σε ζητήματα όπως οι εκδόσεις (καταζητουμένων) και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», επισήμανε ο Γενς Στόλετνεμπεργκ.

«Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στη συμφωνία μεταξύ της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας και κάνουμε ό,τι μπορούμε, όσο πιο σύντομα μπορούμε για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων», τόνισε από την πλευρά του ο Έλφ Κρίστερσον.

ΠΗΓΗmilitaire.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα