Προανακριτική για Παππά: Φιάσκο για ΝΔ – Με διαρροές η παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο

Λαβωμένη» βγήκε η συμμαχία Νέας Δημοκρατίας – ΚΙΝΑΛ από τη ψηφοφορία για την έγκριση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παππά καθώς υπήρξαν δύο διαρροές.

Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού ψήφισαν 178 βουλευτές αντί για 180 που αριθμούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ – ΚΙΝΑΛ. Ένας βουλευτής είπε ηχηρό «όχι» στην παραπομπή του Νίκου Παππά ενώ άλλος ένας ψήφισε άκυρο. Παρών τάχθηκαν οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση απείχαν από την ψηφοφορία. Με βάση σχετική πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ως το πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πρόταση άσκησης.

Μετά την απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Η ΝΔ ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές» σχολίασε ο Νίκος Παππάς μετά τη ψηφοφορία.

«Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις