Πριν ο Κασσελάκης μιλήσει για το «μαύρο χρήμα»: Ο Λιάνης, ο «αλέκιαστος Τσίπρας» και ο απαραίτητος για την Κεντροαριστερά

Από το harddog-sport

Λίγο πριν ο Στέφανος Κασσελάκης μιλήσει για «μαύρο χρήμα» στα κόμματα, μομφή που άγγιζε και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Λιάνης είχε αναφερθεί σε (φαινομενικά;) ανύποπτο χρόνο στον «αψεγάδιαστο Τσίπρα». Ο δημοσιογράφος και πρώην πολιτικός, αφού διευκρίνισε ότι παραμένει πάντα στο ΠΑΣΟΚ («δεν πρόκειται να φύγω, όπως έχω πει πολλές φορές»), έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο, όπως είπε, διατηρεί «μια στενή σχέση». Η αναφορά έγινε στην κυριακάτικη εκπομπή του στον Real, κατά τη διάρκεια της οποίας είπε ότι είχε την τιμή να τον καλέσει ο πρώην πρωθυπουργός στη Διεθνή Διάσκεψη που οργάνωσε το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα. Τον ακούσαμε την Κυριακή και θυμηθήκαμε τα περί «αψεγάδιαστου» ότι επιχειρήθηκε να πέσει στον τέως αρχηγό κάτι πολύ περισσότερο από ψεγάδι.

Ο Λιάνης βρέθηκε ανάμεσα στα 40 άτομα που προσκλήθηκαν το βράδυ στη δεξίωση, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, και προϊδέασε τους ακροατές του ότι από εκείνον θα μάθαιναν κάποια πράγματα «από πρώτο χέρι». Αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας («έλαμψε με την παρουσία της επί τετράωρο η κυρία Σακελλαροπούλου»), μίλησε για τη συζήτηση που είχε με τον Μάθιου Νίμιτς, με τον οποίο κάθισε στο ίδιο τραπέζι, σχολίασε θετικά τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «σε αυτό το μικρόφωνο έχω εκτεθεί πολλές φορές» και πέρασε στο θέμα που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ:

«Θέλω με παρρησία, ψυχραιμία και σκέψη, αυτό που ονομάζουμε Κεντροαριστερά να βρει έναν τρόπο να αρχίσει τον διάλογο. Το να ενωθούν δεν είναι εφικτό, αλλά ο διάλογος είναι ανοικτός και εφικτός. Επειδή με ρωτάτε γιατί τόσο πολύ θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να παίξει έναν ρόλο, για τρία πράγματα τον θεωρώ. Γιατί είναι μόλις 50 ετών, γιατί είναι αλέκιαστος, ο ίδιος ατομικά έφυγε από την πολιτική χωρίς λεκέ, χωρίς σκάνδαλο, και γιατί είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που, δεν ξέρω πώς, άφησε 35 δισεκατομμύρια στον επόμενο». Ο Γιώργος Λιάνης πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος που είναι απαραίτητος για να γίνει η Κεντροαριστερά αυτή που θα μπορέσει να έχει έναν άλλο ρόλο, σίγουρα είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

*Η φωτογραφία που εικονογραφεί το θέμα είναι από παλαιότερη συνάντηση Τσίπρα-Λιάνη

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...