Πούτιν: Η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ απέτυχε να επιβραδύνει τη ρωσική προώθηση στο Ντονμπάς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ είχε σκοπό να επιβραδύνει τη ρωσική προώθηση στο Ντονμπάς, αλλά απέτυχε καθώς το Κίεβο απλώς αποδυνάμωσε τις δυνάμεις του κατά μήκος του υπόλοιπου μετώπου.

Στη μεγαλύτερη επίθεση από το εξωτερικό σε ρωσικό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα στις 6 Αυγούστου με τη συνδρομή πλήθους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), βαρέων όπλων και πυροβολικού, μερικά από τα οποία ήταν δυτικής κατασκευής.

Ο Πούτιν, που μιλούσε στον Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, είπε πως η Ουκρανία, με το να μεταφέρει μεγάλες και καλά εκπαιδευμένες μονάδες μέσα στη Ρωσία, αποδυναμώθηκε και επέτρεψε στη Ρωσία να επιταχύνει την επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν δήλωσε πως είναι «ιερό καθήκον» της Ρωσίας να απωθήσει τους εισβολείς και πως οι ρωσικές δυνάμεις αρχίζουν να εκδιώκουν τα ουκρανικά στρατεύματα από το Κουρσκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ρωσική προώθηση στην πόλη Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ήταν επιτυχής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας