ΠΟΥ: Ποιους επηρεάζει η μυστηριώδης ασθένεια που έχει εντοπιστεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Μια μυστηριώδης ασθένεια που έχει εντοπιστεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξαπλώνεται γρήγορα, κυρίως μεταξύ των μικρών παιδιών, και θέτει τους σοβαρά υποσιτισμένους σε κίνδυνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ο οποίος έστειλε ειδικούς στην περιοχή να ερευνήσουν την επιδημία.

Σε ενημέρωσή του που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή το βράδυ ο ΠΟΥ ανέφερε ότι από τις 24 Οκτωβρίου ως τις 5 Δεκέμβριου καταγράφηκαν 406 κρούσματα της άγνωστης αυτής ασθένειας, εκ των οποίων τα 31 ήταν θανατηφόρα.

Τα συμπτώματα της ασθένειας, τα αίτια της οποίας δεν έχουν εντοπιστεί, είναι πυρετός, πονοκέφαλος, βήχας, καταρροή και πόνος στο σώμα. Εξαπλώνεται στην υγειονομική ζώνη Πάνζι στη νοτιοδυτική επαρχία Κουάνγκο της ΛΔ Κονγκό.

Όλα τα σοβαρά κρούσματα εντοπίστηκαν σε πολύ υποσιτισμένους ανθρώπους και τα περισσότερα σε παιδιά, κυρίως κάτω των 5 ετών, επεσήμανε ο ΠΟΥ.

«Η περιοχή είναι απομακρυσμένη και αγροτική, με την πρόσβαση σε αυτή να εμποδίζεται από τη συνεχιζόμενη εποχή των βροχών», πρόσθεσε ο ΠΟΥ. «Οι προκλήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες διαγνωστικές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή, έχουν καθυστερήσει την ταυτοποίηση της αιτίας» της επιδημίας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ διευκρίνισε ότι η ελονοσία είναι κοινή στην περιοχή και ενδέχεται να ευθύνεται για κάποια κρούσματα της ασθένειας. Παράλληλα ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πιθανό περισσότερες από μία ασθένειες να ευθύνονται για τα κρούσματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα