Πορτοσάλτε κατά ΑΝΤ1 για τον «διωγμό» Παπαδάκη: «Δεν σέβονται τη μαρκίζα τους»

Με σκληρές αιχμές για τη στάση του καναλιού του Αμαρουσίου, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ παρενέβη μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη, κάνοντας λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στον άνθρωπο που υπήρξε η «σφραγίδα» του σταθμού για 35 χρόνια


Ο θάνατος του Γιώργου Παπαδάκη, που βύθισε στο πένθος τον δημοσιογραφικό κόσμο, έγινε η αφορμή για μια δημόσια «έκρηξη» του Άρη Πορτοσάλτε κατά της διοίκησης του ΑΝΤ1. Μέσα από την εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Πορτοσάλτε, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, δεν δίστασε να ανοίξει το κεφάλαιο του τρόπου με τον οποίο το κανάλι επέλεξε να τερματίσει τη συνεργασία του με τον ιστορικό παρουσιαστή. Χρησιμοποιώντας τη λέξη «διωγμός», ο δημοσιογράφος άφησε σαφείς αιχμές για το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Παπαδάκη από το «Καλημέρα Ελλάδα».

«Μπορεί να ενοχλήσω τώρα, αλλά θα το πω», προειδοποίησε ο Πορτοσάλτε, για να προσθέσει με νόημα: «Όταν ένας άνθρωπος είναι επί 35 χρόνια η μαρκίζα, η προμετωπίδα, η ταυτότητα ενός μέσου ενημέρωσης, αυτό το ‘φύγε’ εμένα προσωπικά -χωρίς να έχω σχέση με τον άνθρωπο- με ενόχλησε σε προσωπικό επίπεδο, δεν μου άρεσε καθόλου». Η τοποθέτηση αυτή αντανακλά την αίσθηση που επικρατεί σε τμήμα του κλάδου, ότι ο ΑΝΤ1 δεν διαχειρίστηκε με τη δέουσα λεπτότητα το τέλος μιας εποχής για την ελληνική τηλεόραση, παραμερίζοντας βίαια το πρόσωπο που ταυτίστηκε απόλυτα με την επιτυχία του σταθμού.


Η «σφραγίδα» του ΑΝΤ1 και το πικρό φινάλε

Σύμφωνα με τον Άρη Πορτοσάλτε, η ιστορική διαδρομή του Γιώργου Παπαδάκη επέβαλλε μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από τον οργανισμό στον οποίο προσέφερε τα μέγιστα επί τρεις δεκαετίες. Υποστήριξε ότι τέτοια πρόσωπα, με τέτοια απήχηση και αντανάκλαση, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό μέχρι την τελευταία στιγμή, επιτρέποντάς τους να έχουν τον δικό τους χρόνο για τον τελικό αποχαιρετισμό στο κοινό τους. «Τον σέβεσαι και τον αφήνεις, αν όχι σε μια πολύωρη παρουσία, αλλά τον αφήνεις να βγαίνει ένα στίγμα, από την ώρα που για 35 χρόνια αυτός ο άνθρωπος αποτέλεσε τη σφραγίδα, το σήμα, ενός κορυφαίου μέσου ενημέρωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κριτική του Πορτοσάλτε εστιάζει στην ανάγκη ενός οργανισμού να προστατεύει την ταυτότητά του, η οποία στην περίπτωση του ΑΝΤ1 ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Παπαδάκη. Το «πικρό» φινάλε που επιφυλάχθηκε στον δημοσιογράφο, πριν τον προλάβει ο θάνατος, χαρακτηρίστηκε από τον Πορτοσάλτε ως μια κίνηση που τον «ενόχλησε σε προσωπικό επίπεδο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κανάλι επέδειξε αχαριστία απέναντι στην «προμετωπίδα» του. Η παρέμβαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κύκλους των ΜΜΕ, καθώς αναδεικνύει την ένταση που υπήρχε πίσω από τις κάμερες πριν το οριστικό και τραγικό κλείσιμο της αυλαίας για τον πατριάρχη της πρωινής ενημέρωσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου