Ποντάρουν στον οικονομικό στραγγαλισμό του Στέφανου Κασσελάκη – Οι φήμες για τους ολιγάρχες που τον εγκατέλειψαν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να έχει κηρυχθεί έκπτωτος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εξακολουθεί και ετεροπροσδιορίζει και θα ετεροπροσδιορίσει την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι γραφειοκράτες που τον κήρυξαν έκπτωτο έχουν μία βασική ανησυχία: Μην τυχόν και αποφασίσει ο Στέφανος Κασσελάκης να κατέβει για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διότι είναι βέβαιο ότι θα το κερδίσει ξανά και μάλιστα πιο εύκολα από την προηγούμενη φορά. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, λένε τα πρώτα γκάλοπ των δημοσκόπων.

Για να γνωρίζετε: Όλη η φιλολογία και παραφιλολογία των τελευταίων ημερών γύρω από το χρονοδιάγραμμα της έναρξης και ολοκλήρωσης του διαδικαστικού πλαισίου για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ εκπορεύεται από την παραπάνω ανησυχία. Βέβαια, υπάρχουν και οι λεγόμενοι “Ταλιμπάν” στον ΣΥΡΙΖΑ που εισηγούνται ακόμη και τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τους πανηγυρισμούς για την “βίαιη” εκπαραθύρωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ διαδέχτηκε η αμηχανία: “Τι θα συμβεί αν κατέβει ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης;” αναρωτιούνται. “Και αν κερδίσει τι θα απογίνουμε εμείς;”. ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΣΤΕΓΟΙ είναι η απάντηση.

Βέβαια, μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να ιδρύσει τελικά δικό του κόμμα και τα απομεινάρια του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν, ώστε να κάνουν εκλογές με τις οποίες η ελληνική κοινωνία δεν θα ασχοληθεί.

Οι γραφειοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι 87 που, ας μην γελιόμαστε, ο σκοπός τους είναι να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει ο δρόμος για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, του οποίου θα ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, θέλουν να καθυστερήσει η εκλογή ηγεσίας. ΜΟΝΟ ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να ζητήσει ΕΚΛΟΓΕΣ τον συντομότερο δυνατόν, δηλαδή τον Νοέμβριο, διότι σε αντίθετη περίπτωση, αντιλαμβάνεται, ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαϋλωθούν.

Και το θέλουν αυτό για δύο λόγους. Για να ασθενήσει στη συλλογική μνήμη των φίλων και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ η πραξικοπηματικού χαρακτήρα καθαίρεση του εκλεγμένου από τη βάση προέδρου του κόμματος, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για το εξής:

Επειδή τον Στέφανο Κασσελάκη τον έχουν εγκαταλείψει κάποιοι από τους ολιγάρχες που τον στήριξαν από το καλοκαίρι του 2023, αλλά και στη συνέχεια, ποντάρουν στο ότι μέχρι την Άνοιξη, που οι 87 θέλουν εκλογή ηγεσίας, ο έκπτωτος πρόεδρος θα έχει εξαντληθεί αναφορικά με τους οικονομικούς του πόρους και έτσι δεν θα μπορέσει να οργανώσει και να ολοκληρώσει μία αξιοπρεπή καμπάνια. Συν τοις άλλοις θα αντιμετωπίσει και άλλου τύπου δυσκολίες…

Με λίγα λόγια ποντάρουν στον οικονομικό στραγγαλισμό του Στέφανου Κασσελάκη…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ