Πολύ αρνητική εξέλιξη για τη διεθνή ασφάλεια: Η Ρωσία αποχώρησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι «η χώρα δεν θα μετέχει πλέον στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «το NATO και οι χώρες της ΕΕ υπονομεύουν τον ευρωπαϊκό οργανισμό που προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Και «με αυτούς τους όρους δεν επιθυμεί να είναι μέλος σε έναν Οργανισμό ο οποίος κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είχε όταν ιδρύθηκε»!

Πρόκειται για εξέλιξη μεγάλης πολιτικής σημασίας, αφού το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν ένας οργανισμός που ιδρύθηκε επάνω στο μεταψυχροπολεμικό κλίμα της εποχής και αποτελούσε γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Είναι ουσιαστικά ο «ΟΗΕ της Ευρώπης».

Η αποχώρηση της Ρωσίας και μάλιστα μετά από τόσο σοβαρές κατηγορίες κατά των δυτικών, δείχνει ότι εισερχόμαστε ότι απλά σε μία «ψυχρή» εποχή, αλλά σε μία εποχή που δεν υπάρχουν αυτές οι «γέφυρες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...