Πολλά τα σενάρια συνωμοσίας για τον θάνατο του Ραϊσί (vid)

Στην Ταμπρίζ θα γίνει το πρωί σήμερα στις 9.30 η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Εμπραχίμ Ραϊσί ενώ από σήμερα αρχίζουν στο Ιράν οι τελετές για την κηδεία του προέδρου της χώρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια οι σοροί θα μεταφερθούν στην Τεχεράνη, όπου θα συνεχιστούν οι τελετές.

Πολλά τα σενάρια συνωμοσίας για τον θάνατο του Ραϊσί

Πολλά είναι τα σενάρια συνωμοσίας για τον θάνατο του Ραϊσί.

Συζητείται έντονα το θέμα του σαμποτάζ, ενώ οργή επικρατεί και για τον ύποπτο ρόλο του δικτάτορα Αλίεφ και την περιέργεια επιμονή του να παρευρεθεί ο νεκρός πλέον Ραΐσι στην τελετή ανοίγματος του φράγματος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Η επόμενη μέρα για το Ιράν

Αντικαταστάτης του Εμπραχίμ Ραϊσί θα είναι προσωρινά ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μοχάμαντ Μοχμπέρ. «Ο πρόεδρος του ιρανικού λαού που εργάστηκε σκληρά και αδιάκοπα και δεν έκανε τίποτε άλλο από το να υπηρετήσει το λαό με στόχο την πρόοδο, κράτησε την υπόσχεσή του και θυσιάστηκε για το Έθνος», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί ήταν ο δεύτερος τη τάξει της ιρανικής πολιτικής εξουσίας και εκλεκτός του Ανώτατου Ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλι Χαμενεϊ, τον οποίο αναμενόταν να διαδεχτεί, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ