Πολιτικός σεισμός: Ακόμα και τα «κάστρα» του Πολάκη και του Σπίρτζη στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη

Ακόμα και τα «κάστρα» του Παύλου Πολάκη και του Χρήστου Σπίρτζη στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, παίρνοντας, ουσιαστικά, θέση στο «κουβάρι» που έχει δημιουργηθεί από την ημέρα του πραξικοπήματος σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Για την ώρα, όπως σημειώνει το ieidiseis.gr, καταγράφεται ως αξιοσημείωτο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά και ως καταγραφή της δυναμικής Κασσελάκη εντός των «γραμμών» της Κουμουνδούρου οι νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ με ψηφίσματα να στέκονται στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη

Έτσι, η μία μετά την άλλη οι νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους οι μεγαλύτερες της χώρας όπως η Α’ Αθήνας, Νότιας, αλλά και Δυτικής Αθήνας, όπως και τα προπύργια τόσο του Παύλου Πολάκη, δηλαδή τα Χανιά, αλλά και του Χρήστου Σπίρτζη, (Ανατολική Αττική) ανακοίνωσαν με ψηφίσματα την στήριξη τους στον Στέφανο Κασσελάκη και καταδίκασαν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Για «αντικαταστατική παρεκτροπή της ΚΕ, όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος» σημειώνεται στο ψήφισμα της Νομαρχιακής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως αναφέρεται, «απαιτεί την άρση όλων των διαδικασιών καθώς πληγώνουν τη δημοκρατική αξιοπιστία του κόμματος».

Ο Χρήστος Σπίρτζης
Ο Χρήστος Σπίρτζης

Στο ψήφισμα της Νομαρχιακής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως «η βούληση των πολλών (150.000) καταπατήθηκε μέσα από μια διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο. Διαδικαστικά αυτό διαπράττεται με σειρά παραχαράξεων, παραβάσεων και απρεπειών που μας φέρνουν στη χλεύη των αντιπάλων.

Η ερμηνεία του Καταστατικού του κόμματός μας έγινε από λίγους “κατά το δοκούν” αφήνοντας το κόμμα μας ευάλωτο σε κρίσιμες πολιτικές στιγμές και συγκυρίες. Η εκπαραθύρωση έγινε με απόλυτη αδιαφορία για την παράλυση που προκάλεσε στο κόμμα, μη δίνοντας καν το περιθώριο “υπηρεσιακής” θητείας μέχρι την εκλογή διαδόχου.

ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ

Προτιμήθηκε το εντελώς ακέφαλο σχήμα, με προφανείς συνέπειες τις διαλυτικές τάσεις στις τοπικές οργανώσεις μελών και σκόρπισε την οργή, την απογοήτευση και την “παραίτηση” στην πολύπαθη βάση του κόμματος, θέτοντας εν αμφιβόλω την ενότητα της επόμενης μέρας.

Η λύση που προκρίνεται είναι η παράταση της κατάστασης “αποκεφαλισμένου κοτόπουλου” με την δρομολόγηση χρονοβόρων διαδικασιών εκλογών, προγραμμάτων, οργάνων κ.ο.κ. σαν να μην έχει ανοίξει μύτη».

Υπενθυμίζεται πως χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ψήφισμα της τάχθηκε στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη. Σε απόφαση της παρομοιάζει το κόμμα με την πόλη της Καρχηδόνας, η οποία αφανίστηκε μετά τους πολέμους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτι ανάλογο προβλέπει ότι θα συμβεί και τώρα με τον εμφύλιο που εξελίσσεται εντός και εκτός Κουμουνδούρου.

Με την απόφαση της ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης «να επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του», ενώ σημειώνει ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής «και κάθε της απόφαση, παραβίασε κατάφωρα το καταστατικό, δίχασε και εξόργησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξέγειρε ακόμα και τον νομικό κόσμο και πρέπει να θεωρηθεί άκυρη».

Σημειώνεται ότι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη είχε ταχθεί με ανακοίνωσή της και η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας επίσης λόγο για «αντικαταστατική απόφαση» όσον αφορά την «έκπτωσή» του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ