Όργιο φημών και χοντρό παρασκήνιο: Φωτιές ανάβει η κοινή εμφάνιση του Μητσοτάκη με τον Βενιζέλο

Του Βασίλη Σκουρή

Πολλές συζητήσεις προκαλεί ήδη η κοινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την προσεχή Τετάρτη.

Όπως έγραψε το 15minutes, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την Τετάρτη το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Καθηγητή του Harvard Daniel Ziblatt, θα μιλήσουν για την πορεία της δημοκρατίας από την εποχή των φιλελεύθερων επαναστάσεων στην Ευρώπη και την Αμερική μέχρι σήμερα και στο μέλλον.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρύτανης του Πάντειου Χριστίνα Κουλούρη και η Εκτελεστική Δ/ντρια του Minda de Gunzbrurg, Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Έλενα Παπούλια.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση θα συντονίσει ο καθηγητής και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

Η κοινή εμφάνιση, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι υπάρχει κομματικό φλερτ, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κατηγορηματικά δηλώσει πως δεν προτίθεται να ασχοληθεί με το κομματικό γίγνεσθαι. Σηματοδοτεί όμως συνέχιση της προσέγγισης του λεγόμενου «μεσαίου χώρου» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με άλλοτε στελέχη της κεντροαριστεράς να τον διευκολύνουν στην κατεύθυνση αυτή.

Οι δηλώσεις, άλλωστε, πρόσφατα της ευρωβουλευτίνας του ΚΙΝΑΛ Εύας Καϊλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητούνται ακόμα εντός και εκτός της Χαριλάου Τρικούπη…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ