Όργιο στο παρασκήνιο: Η (όλο και πιο στενή) σχέση Βενιζέλου με ΣΥΡΙΖΑ, τα καλά λόγια του Τσίπρα και οι περίεργες παραιτήσεις στο ΠΑΣΟΚ

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει κόψει τους δεσμούς του με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα οριστικά.
Το επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μαξιμιλιανού στο bankingnews.gr και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου που υπονοούν ότι η συμπεριφορά Βενιζέλου έχει αλλάξει προς το χειρότερο από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός δεν προχώρησε στην πολιτική του αξιοποίηση.

Οι νέες παρέες του Βαγγέλη Βενιζέλου

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει την υπόθεση των υποκλοπών πολυ ψηλά, έχει βάλει κατά των συνταγματολόγων που μιλάει ο Μητσοτάκης αλλά και του Ι.Ντογιάκου και τώρα θα συμμετάσχει σε μία εκδήλωση όπου θα μιλήσει με άλλους συνταγματολόγους (Κοντιάδης, Αλιβιζάτος κ.α) αλλά και καθηγητές που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ιφιγένεια Καμτσίδου που είναι η σύντροφος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ευθύνεται για τον «χαλαρό» ποινικό κώδικα.

Το think tank ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά και τον Ανδρέα Τάκη, καθηγητή στο ΑΠΘ, πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που έγινε πιο γνωστός για τις επιφυλάξεις που εξέφρασε για το θέμα της αποζημίωσης της άτυχης Μυρτούς στην Πάρο. Όσο για τον Δημήτρη Χριστόπουλο, είναι καθηγητής που ανήκει στο «think tank» του ΣΥΡΙΖΑ.

Περίεργη η στάση Βενιζέλου

Η συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου στο πάνελ μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άναψε τα αίματα στην Κεντροαριστερά αφού η στάση Βενιζέλου θεωρείται πολύ «περίεργη». Τα στελέχη με τα οποία θα μιλήσει, είναι οι ίδιοι που ήταν σκληροί επικριτές του ίδιου όταν ήταν στην συγκυβέρνηση με Σαμαρά, ήταν σφοδροί πολέμιοί του σε αυτόν και σε όσους ήταν στο πραγματικό κίνημα «Μένουμε Ευρώπη».

Η κεντρώα συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ

Το δίδυμο Διαμαντοπούλου-Φλωρίδης έβαλε εναντίον του ενώ η καθηγήτρια Βάσω Κιντή – από τους συντελεστές της κεντρώας αρθρογραφίας υπέρ Μητσοτάκη- τού θύμισε ποιοι ήταν όλοι αυτοί με τους οποίους τώρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος συναγελάζεται. Οι παραπάνω, πρέπει να πούμε, έχουν διακόψει εδώ και καιρό τις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη, κινούνται στην σφαίρα της Νέας Δημοκρατίας ξεκάθαρα.

Η στροφή ΠΑΣΟΚ για διάλογο με ΣΥΡΙΖΑ έχει ενοχλήσει

Η κόντρα μέσα στην κεντρώα συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς, έχει να κάνει με τις εκλογές, με την σημερινή ΝΔ που οργώνει το χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά και τις τάσεις βασικών στελεχών του σημερινού ΠΑΣΟΚ να έχουν δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δει, επίσης, τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μιλάει για τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο Τσίπρας μιλάει με καλά λόγια για Βενιζέλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κυνήγησε και τον Β. Βενιζέλο με τη Novartis, τώρα τον θεωρεί «επιστήμονα με εκτόπισμα» όπως είπε κάποτε ο Α.Τσίπρας, κάνοντας πολλούς να θεωρούν ότι οι σχέσεις Τσίπρα-Βενιζέλου έχουν καλυτερεύσει αλλά και ότι υπάρχει ένας ιδιοτελής πολιτικός σκοπός αυτής της νέας σχέσης.
Ποιος είναι αυτός; Ίσως η Προεδρία, λένε πολλοί που θα μπορούσε να επιτευχθεί με μία κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουν σχέση οι παραιτήσεις στο ΠΑΣΟΚ;

Την ώρα που η Κεντροαριστερά σφάζεται με ποιον θα πάει, δεν είναι τυχαία κάποια περιστατικά στο ΠΑΣΟΚ. Όπως για παράδειγμα, η νέα παραίτηση αυτή τη φορά, της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Αναστασίας Σημιτροπούλου η οποία προστίθεται σε πρόσωπα που έχουν ξαφνικά εκφράσει επιθυμία να μην κατέβουν με το ΠΑΣΟΚ. Ενώ, από πηγές του χώρου, λέγεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Πάντως, η εικόνα των δημοσκοπήσεων για το ΠΑΣΟΚ είναι αμφίσημη.
Από την μία βλέπουμε ελάττωση των ποσοστών του, από την άλλη, όμως, η πρόσφατη δημοσκόπηση της RASS το φέρνει στο 14%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....