Όποιος τους πάρει, κέρδισε τις εκλογές: Η δημοσκόπηση που δείχνει για ποιους «σκοτώνονται» Τσίπρας και Μητσοτάκης

Προεκλογικός πυρετός- αν έπρεπε να περιγραφεί εν συντομία η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, αυτές οι δύο λέξεις θα ήταν κάτι παραπάνω από αρκετές για να δείξουν το τι συμβαίνει.

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα επίσημη ημερομηνία των εθνικών εκλογών, ωστόσο είναι δεδομένο πως θα γίνουν είτε μέσα στον Απρίλιο είτε, το αργότερο, τον Μάιο.

Γι’ αυτό, οι δύο μεγάλοι «μονομάχοι» ανεβάζουν ολοένα και περισσότερο τους τόνους, σε μια προσπάθεια πόλωσης λίγο πριν τη μεγάλη… μάχη. Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικά, καθώς με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση η κατάσταση λίγο έλειψε να εκτραχυνθεί οριστικά και αμετάκλητα στην Βουλή.


Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καμία περίπτωση της τάξης του 9%-10% όπως «δίνουν» οι διάφορες δημοσκοπήσεις, αλλά σχεδόν στο μισό. Κάτι που σημαίνει πως, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να έχουμε ακόμα και ντέρμπι (ιδίως την 2η Κυριακή, μιας και είναι αδύνατον να έχουμε αυτοδυναμία από τις πρώτες εκλογές).

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον που προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το OPEN είναι πως το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το… αστρονομικό 16%!

Είναι ακριβώς αυτοί οι ψηφοφόροι που κυνηγούν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς για τον μεν πρώτο αν πάρει ένα μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων μπορεί να μεταφραστεί σε αυτοδυναμία, για τον μεν δεύτερο μπορεί να σημάνει την πλήρη ανατροπή.

Το ζητούμενο είναι το ποιος θα τους κάνει «δικούς του»…

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ