Όλο το παρασκήνιο: Το Μαξίμου βλέπει «σχέδιο» Βενιζέλου – Σαμαρά – συμφερόντων για «κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου»

Το ερώτημα γιατί ξαφνικά ξέσπασε εμφύλιος στο «κόμμα της Novartis» αρχίζει να γίνεται όλο και πιο έντονο, αφού εξ αρχής μοιάζει παράλογο να ξεσπάει «μετωπική» Μητσοτάκη-Βενιζέλου το διάστημα που αρχειοθετούνται δυο ακόμα περιπτώσεις στο μεγάλο σκάνδαλο!

Η σφοδρή αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, γιατί ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη Βουλή άφησε εκτός υπεράσπισης όσους δεν αποτελούν στελέχη της ΝΔ –εν προκειμένω τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος- προκάλεσε την απάντησε του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να απαντά εξ ονόματος άλλων κομμάτων. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ο Γιάννης Οικονόμου «πέταξε το μπαλάκι» στο ΠΑΣΟΚ και τη νέα του ηγεσία, ου επί 24 ώρες είχε αποφύγει να τοποθετηθεί στο θέμα, παρότι στη Βουλή είχε τοποθετηθεί ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά το βράδυ της Δευτέρας αναγκάστηκε προφανώς να εκδώσει και αυτό ανακοίνωση! Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε εκ νέου με σφοδρότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δείχνοντας πως η ρήξη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οριστική.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr επιμένουν πως στο μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ή και κυριαρχεί μια «συνομοσιολογιακή» εξήγηση των τελευταίων κινήσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Υποψιάζονται πως οι αντιδράσεις του εντάσσονται σε ένα σχέδιο για κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, εφόσον υπάρχει αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και μετά τυχόν δεύτερες εκλογές. Ο στόχος της αυτοδυναμίας δείχνει υπό τις παρούσες συνθήκες «άπιαστο πουλί», γεγονός που εντείνει τη νευρικότητα στο Μαξίμου, αλλά και σε τμήματα της επιχειρηματικής τάξης! Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, μάλιστα, υποψιάζονται πως στο παρασκήνιο εξυφαίνονται σχέδια για μια κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου» εφόσον, όντως, δεν προκύψει κυβέρνηση από τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις! Στο σχέδιο δε αυτό υποψιάζονται ότι εντάσσονται οι τελευταίες κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, εκτιμούν δε ότι έχουν τη συναίνεση και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Ούτως ή άλλως η κινητικότητα και η παρεμβατικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου προβληματίζει πολλούς και το ερώτημα «πού το πάει» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά απασχολεί όλους και περισσότερους παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας- οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν ότι πιθανόν να μην υπάρχουν σχεδιασμοί πίσω από τις κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΥΓ1: Προσωπικά μας έκανε μεγάλη εντύπωση πως με την πρώτη του δήλωση για το θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πως –ουσιαστικά, για να μην παίζουμε με τις λέξεις- ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει ένα μέρος της εκλογικής του νίκης και στον «πολυετή και σκληρό αγώνα» έως το 2015»για να μείνει όρθια η χώρα» και, εν συνεχεία να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές πως μεταξύ αυτών ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιλαμβάνει πρωτίστως τον εαυτό του, βεβαίως τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε εάν περιλαμβάνει και ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου!

ΥΓ2: Και με την «υπόθεση Novartis» είναι φανερό πως το Μαξίμου εντείνει την πίεση προς τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Με τη Χαριλάου Τρικούπη κάποιες φορές να βλέπει το τυρί, αλλά να μην βλέπει τη φάκα!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ