Όλα τα σενάρια για τις πρώτες εκλογές

Η πολιτική επικαιρότητα μετά το έγκλημα των Τεμπών και το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο επικεντρώνεται όχι τόσο στο πότε θα γίνουν εκλογές κάπου μετά το Πάσχα έως και τις 13 Αυγούστου, αλλά για το αν θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές.

Γιατί όλοι συνεχίζουν να μιλάνε για δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική αλλά αυτό πλέον είναι κάτι εξαιρετικά αμφίβολο καθώς η ΝΔ συμπιέζεται σε ό,τι αφορά τα ποσοστά της στην περιοχή του «22-25%».

Η πρωτιά για τη ΝΔ έχει αρχίσει να φαντάζει δύσκολο έργο έως και αδύνατο καθώς η οργή του κόσμου για το έγκλημα των Τεμπών μεγαλώνει καθημερινά αντί να εκτονώνεται.

Τέτοια τραγωδία η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να την καταπιεί γιατί είχε υποστεί μία οργανωμένη «πλύση εγκεφάλου» από τα ΜΜΕ, πως υπάρχει… επιτελικό κράτος και ότι όλα στη χώρα «δουλεύουν καλά».

Που βασίζονταν όλο αυτό κανείς δεν ξέρει και ειδικότερα οι πολίτες των οποίων η καθημερινότητα ουδέποτε άλλαξε προς το καλύτερο αντίθετα έχασαν και δύο χρόνια από τις ζωές τους όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να τους κλείσει στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της πανδημίας για να μην πούμε για την παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων καθώς τους εξανάγκαζαν να δεχτούν στο σώμα τους τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Tώρα η οργή των πολιτών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και δεν υπάρχουν σημάδια ότι θα καταλαγιάσει.

Όπως λένε και οι Κινέζοι «μία εικόνα χίλιες λέξεις», και οι εικόνες από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο με τους κατηφείς υπουργούς παρέπεμπαν σε… κηδεία.

Οι υπουργοί βρισκόντουσαν υπό καθεστώς «πολιτικής κατάθλιψης» καθ’ όλη την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Εκεί ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έθεσε τέλος στην οποιαδήποτε αμφιβολία μπορεί να είχε κανείς, ότι υπάρχει πιθανότητα να διεξαχθούν εκλογές πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου.

Το έκανε με έμμεσο τρόπο καθώς είπε πως «η κυβέρνηση έχει μπροστά της πλούσιο νομοθετικό έργο για τις επόμενες εβδομάδες, περίπου 10 νομοσχέδια».

Τόνισε, ακόμα, ότι «θα κινήσω γη και ουρανό» για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης προσθέτοντας ότι «θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» (αφήνει δηλαδή “παράθυρο” ακόμα και για εκλογές τον Αύγουστο).

Αυτά οι πολίτες τα «οσμίζονται» ειδικότερα όσοι έχουν μάθει να ψηφίζουν τον νικητή.

Η εικόνα της κυβέρνησης χθες, έδειχνε ηττοπάθεια το λιγότερο. Βασικά έδειχνε πως οι υπουργοί έχουν αρχίσει να αποδέχονται την μοίρα που τους περιμένει.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι οι 14η με 21η Μαΐου εκτός κι αν επιτείνεται η κυβερνητική κατάρρευση οπότε σε αυτή την περίπτωση θα αποφύγουν τις εκλογές μέχρι την τελευταία ήμερα που είναι η 13η Αυγούστου για να είναι εντός των συνταγματικών προθεσμιών ελπίζοντας ότι οι νέοι που θα τους «μαυρίσουν» θα είναι απασχολημένοι σε εποχικές εργασίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ