Ωμή και επικίνδυνη παραπληροφόρηση από Μητσοτάκη και Μαξίμου μέσω Twitter (vid)

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, συμπυκνώνει όλα τα στοιχεία της επικίνδυνης επικοινωνιακής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Συνοδεύοντας σποτ προώθησης του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών, το μήνυμα προβάλλει ως επιτυχία τον αριθμό εμβολιασμένων με πρώτη δόση και τα ραντεβού εμβολιασμού που έχουν κλείσει οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Ο ίδιος ο ΕΟΔΥ ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «πλήρως εμβολιασμένο άτομο έναντι της νόσου COVID-19, θεωρείται το άτομο που έχει λάβει τις δύο δόσεις των εμβολίων δύο δόσεων ή τη μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος».

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων που έχει επαρκή προστασία αντιστοιχεί στον αριθμό πλήρως εμβολιασμένων δύο εβδομάδες πριν. Αυτός ο αριθμός την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου ήταν 6.838.269, δηλαδή το 65,1% του πληθυσμού της χώρας και όχι οι «7 στους 10 Έλληνες» όπως αναφέρει ο πρωθυπουργικός λογαριασμός που προσπαθεί επίμονα να συνδυάσει έναν αριθμό με το 70% τείχος ανοσίας που η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να πετύχει ως το τέλος του καλοκαιριού και ακόμη αγκομαχεί να φτάσει.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ 30122021
emvolio.gov.gr

Αντίστοιχα προκλητική είναι και η αναφορά στους πολίτες άνω των 60 ετών που έκλεισαν ραντεβού τις τελευταίες ημέρες, υπό την απειλή προστίμου, καθώς και σε αυτή την περίπτωση οι πλέον ευπαθείς πολίτες είναι πλήρως εκτεθειμένοι στο πέμπτο κύμα της Όμικρον. Ακόμη κι αν εμβολιάζονταν πλήρως σήμερα, επί δύο εβδομάδες θα ήταν εκτεθειμένοι σε τεράστιο ιικό φορτίο, πριν αναπτύξουν την αναγκαία ανοσία.

Υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια ανεμβολίαστοι και 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμένοι μεν αλλά χωρίς ενισχυτική τρίτη δόση, που σήμερα είναι εκτεθειμένοι στην Όμικρον.

Τα παραπάνω κάνουν σαφές πόσο επικίνδυνη είναι για τους πολίτες η επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου να προβάλλει μεγέθη που δημιουργούν μια ψευδή εικόνα επιτυχίας, την ώρα που απαιτείται να προστατευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα από μόνοι τους από την αποτυχία τους. Δεν αντέχει εξάλλου σε σχολιασμό η αναφορά που γίνεται περί «συμμάχου επιστήμης» μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για την μελέτη Τσιόδρα σχετικά με την αυξημένη θνησιμότητα στις ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομείων…

Η ανάρτηση στον πρωθυπουργικό λογαριασμό:

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ