Χοντρό παρασκήνιο: Το προεκλογικό φλέρτ του Τσίπρα με τον Βαρουφάκη

Κάτι τρέχει με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 το τελευταίο διάστημα. Οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν ήταν οι καλύτερες μετά το διαζύγιο του 2015, ωστόσο… κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν ξεκινήσει ένα νέο «φλερτ» μαζί του. O Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη διπλή πρόσκληση της περασμένης εβδομάδας, επανήλθε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν, και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αναμένουμε από όσους καλούν σε προοδευτικές κυβερνήσεις να τοποθετηθούν στις 7+1 πολιτικές τομές που προτείνει το ΜέΡΑ25», ήταν η απάντηση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, συμπληρώνοντας πως «μετά τις εκλογές θα είναι πια πολύ αργά».


Την έκπληξη, ωστόσο, έκανε ο Δημήτρης Βίτσας στον ΣΚΑΪ, επαναφέροντας τα σενάρια κυβέρνησης μειοψηφίας. «Μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, δημοκρατική, προοδευτική, και η άποψή μου είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει στη βάση ενός ελάχιστου κοινού προγράμματος και σε αυτή την κυβέρνηση να συμμετάσχουν… ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ25 και να επιδείξει ανοχή το ΚΚΕ». Επανέρχεται στην Κουμουνδούρου το αφήγημα πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης; Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Real FM, είχε παραδεχθεί πως το «πολιτικά ηθικό» είναι η αλλαγή να έρθει από το πρώτο κόμμα. Σε αυτή τη γραμμή έμεινε μιλώντας και στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Ανέφερε πως η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «είναι η μόνη δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση από την απλή αναλογική χωρίς να χρειαστεί και δεύτερη εκλογική διαδικασία».


Μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, αλλά και στους βουλευτές του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει φυγή προς τις κάλπες για να «δραπετεύσει» από το χάος που δημιούργησε η πολιτική του. Στήνοντας ένα άκρως προεκλογικό σκηνικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Γερουσίας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας κηρύσσεται η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος». Το δίλημμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, ανέφερε: «πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος». Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών και έκανε λόγο για τις επόμενες «70 κρίσιμες ημέρες» που οι βουλευτές θα πρέπει να βρεθούν κοντά στις γειτονιές, στις κοινωνικές ομάδες, στους δρόμους, στις πλατείες και στα σπίτια προκειμένου να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα του κόμματος.


Μαζί με την Αχτσιόγλου

Τη στήριξή τους στην Εφη Αχτσιόγλου εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Θάνος Πλεύρης με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε για την εμφάνισή της σε δήλωση που έκανε. Στα μισογυνικά και σεξιστικά σχόλια κάποιων χρηστών των social media απάντησε και η ίδια: «Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν για την εξωτερική μου εμφάνιση. Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά. Να τους ενημερώσω ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην κοιμάται, να είναι κουρασμένη και να έχει σημάδια γιατί τα παιδάκια σε μικρές ηλικίες εκφράζουν έτσι την αγάπη τους. Κι ας τους χαλάει τα πρότυπα. Δεν πειράζει».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...