Χαλάει ο «γάμος»; Σκληρή επίθεση δημοσιογράφου «γραμμής» Τσίπρα στον Ανδρουλάκη επειδή δεν θέλει να κάνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργό!

Γιατί άλλαξε τη θέση του – Σε αδύναμο σημείο αναδεικνύεται για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η στάση του στο θέμα της κυβερνητικής λύσης

Τα παραπάνω και άλλα πολλά γράφει ο Βασίλης Σκουρής στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr που στηρίζει Τσίπρα και Δένδια. Η πραγματικότητα είναι πως – όσο και αν αποτελεί κατάντημα της πολιτικής ζωής του τόπου – ο Τσίπρας έχει ανάγκη τον Ανδρουλάκη, αλλιώς δύσκολα θα γίνει ξανά πρωθυπουργός.

Διαβάστε τι γράφει μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο Βασίλης Σκουρής ακολουθεί:

Δεν πρόκειται να στηρίξει Μητσοτάκη και Τσίπρα για την πρωθυπουργία διεμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με την παρθενική του συνέντευξη στη ΔΕΘ. Και ποιον θα προτείνει;«Ζητάω καθαρή εντολή με πρωθυπουργό που θα το κοιτάνε σοβαρά οι εταίροι μας. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο. Δεν ζούμε σε σταθερό γεωπολιτικό περιβάλλον. Υπάρχουν μεγάλα θέματα που χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «φωτογραφίζει» ως πρότασή του ένα πρόσωπο αρεστό στις Βρυξέλλες, γεγονός που παραπέμπει στο χώρο των «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ. Αν το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή ένας τεχνοκράτης είναι δύσκολο να το πει κανείς, αφού πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας, άλλαξε τη θέση που παρουσίασε στην τηλεόραση του Αντένα, ότι υποψήφιος πρωθυπουργός θα είναι και ο ίδιος-προφανώς στη Χαριλάου Τρικούπη διαπίστωσαν ότι η θέση αυτή όχι απλώς δεν «περπατάει», αλλά και ζημιώνει το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το θέμα συνεργασίας τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και των εσωτερικών προβλημάτων στο κόμμα του, αλλά και του διχασμού των έως τώρα δυνητικών ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη στο συγκεκριμένο θέμα. Σε κάποιο σημείο, ωστόσο, έκανε λόγο για προγραμματική συμφωνία (άρα θεωρεί ότι μπορεί να την κάνει τόσο με τη ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ;), συνδέοντας πάντως τις αποφάσεις του με τους συσχετισμούς που θα προκύψουν από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Όπως φάνηκε από τις απαντήσεις του στη ΔΕΘ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει στρατηγική πρώτης Κυριακής για τις εκλογές, με κίνδυνο να πιεστεί ιδιαίτερα σε τυχόν δεύτερες κάλπες. Ενώ σε αδύνατο σημείο του εξελίσσεται, όπως αναμενόταν, η στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της κυβερνητικής λύσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....