Χάθηκε ο έλεγχος της πανδημίας – «Θεατές» στο Μέγαρο Μαξίμου

Ενώ σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα, το Μαξίμου δεν μπορεί να πάρει τολμηρές αποφάσεις.

Είναι δεδομένο πως ο έλεγχος έχει χαθεί, με τα κρούσματα να έχουν εκτοξευτεί στα 1.797 και η κυβέρνηση εμφανίζεται παντελώς ανίκανη να πάρει αποφάσεις. Το μόνο που κάνει είναι να αυτοσχεδιάζει και εξαγγέλλει μέτρα που είναι διχαστικά και επικίνδυνα.

Πρόκειται για ένα μέτρο απελπισίας που δεν λύνει το πρόβλημα, ούτε και είναι εφαρμόσιμο στους τουριστικούς προορισμούς και ειδικά στα νησιά.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με αστεία ημίμετρα να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την αποτυχία του προγράμματος των εμβολιασμών, το οποίο ευθύνεται για τη νέα έξαρση της εφιαλτικής πανδημίας.

Το «μπρός-πίσω» στα μέτρα, τις αποφάσεις και τις συμβουλές προς τον κόσμο, τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και από τους ειδικούς της επιτροπής, προκαλεί σύγχυση, με τα γνωστά σε όλους μη αποτελέσματα στους εμβολιασμούς.

Από τη μία χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα και καταργούν τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους παρά τη διαφωνία των λοιμωξιολόγων και από την άλλη απειλούν τους απελπισμένους καταστηματάρχες με πρόστιμα και λουκέτα αν διαπιστωθεί η παραμικρή παράβαση.

Κατά την πάγια τακτική της, η κυβέρνηση καταφεύγει και πάλι σε αστυνομικά μέτρα. Συγκεκριμένα, συγκροτεί ειδικές ομάδες σε κάθε αστυνομικό τμήμα που θα διενεργούν ελέγχους λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις ανώνυμες καταγγελίες.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κατάσταση θα έχει τρομερό αντίκτυπο και στην οικονομία.

Οι εκτιμήσεις των μεγάλων επενδυτικών οίκων κάνουν λόγο για απώλεια 2,5 μονάδων του ΑΕΠ από το ναυάγιο στον τουρισμό.

Οι συνέπειες στην πραγματική οικονομία θα είναι καταστροφικές, ενώ το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε τουριστικές περιοχές τρομοκρατεί εργαζόμενους και ιδιοκτήτες των τουριστικών επιχειρήσεων.

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες για μία σειρά αποφάσεων που είχαν ανακοινωθεί πρόσφατα.

Ο καθηγητής κ. Σύψας αποκάλυψε ότι η επιστημονική επιτροπή ποτέ δεν εισηγήθηκε την κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Αντίθετα ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται γενικά και αόριστα ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής.

Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν και για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει η αναμενόμενη μαζική άφιξη Βρετανών τουριστών, αφού ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να καταργήσει τους αυστηρούς περιορισμούς.

Με δεδομένο ότι στη Βρετανία σημειώνεται εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, όλοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο να λειτουργήσουν οι Βρετανοί τουρίστες ως υπερμεταδότες, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.

Με πληροφορίες από kontranews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...