Υπηρέτης των καρτέλ της αισχροκέρδειας ο Μητσοτάκης έσπασε το μέτωπο των χωρών του Νότου

Αποδοκιμασία μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί η στάση του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου επί της ουσίας έσπασε το μέτωπο των χωρών του Νότου δείχνοντας απροθυμία να διεκδικήσει μαζί με τους Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα ένα διαφορετικό καθεστώς στις τιμές της ενέργειας.


Η συμπεριφορά των ηγετών της Ισπανίας και Πορτογαλίας καταδεικνύει σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τη διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικές κυβερνήσεις και στη Δεξιά και ειδικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που είναι όπως λένε υποταγμένη στα συμφέροντα. Αυτό το στοιχείο προτίθεται μάλιστα να αναδείξει τις επόμενες ημέρες η Κουμουνδούρου τονίζοντας πως η στάση του κ. Μητσοτάκη που ανησυχεί μήπως και στεναχωρήσει τα καρτέλ της αισχροκέρδειας κοστίζει πολύ ακριβά στο πορτοφόλι κάθε ελληνικού νοικοκυριού.


Σ’ αυτό άλλωστε επικεντρώνεται και το τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κεντρικό μήνυμα πως “η κυβέρνηση έχει ρεύμα στα καρτέλ, στα funds, τους ιδιώτες μετόχους της ΔΕΗ, τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας και τους ισχυρούς ενώ εσύ δεν αντέχεις να πληρώσεις τον λογαριασμό”.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οι λογαριασμοί που λαμβάνουν καταναλωτές και επιχειρήσεις φέρουν την υπογραφή “Κυριάκος Μητσοτάκης” καθώς η εξαίρεση της Ελλάδας από τη δυνατότητα να θέσει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου μολονότι είναι εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο και πρωταθλήτρια στις τιμές χοντρικής ρεύματος πανευρωπαϊκά, συνιστά μία μεγάλη εθνική αποτυχία.


“Στη Σύνοδο Κορυφής θα έπρεπε να είναι στην κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί με Ισπανία και Πορτογαλία, να συμμετέχει δηλαδή στο μπλοκ των χωρών του Νότου που πέτυχαν, αφού πρώτα το διεκδίκησαν, να πάρουν πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου” σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος (ραδιοφωνο Άλφα) με την επισήμανση πως πήγε στις Βρυξέλλες για να υπερασπιστεί τα καρτέλ της αισχροκέρδειας.


Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ζητώντας: μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μέτρο που υπάρχει και στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας, ελέγχους στην αγορά και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.


Κι όλα αυτά την ώρα που με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ το εισόδημα για το 50% των νοικοκυριών τελειώνει στις 20 κάθε μήνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....